Nova vest
Tenis

Četvrtak, 12.10.2017.

09:47

Srpski novinari-teniseri blistali u Dubrovniku

Ekipa Srbije je postigla zapažen uspeh na tek završenom Svetskom prvenstvu novinara-tenisera, odrzanom u Dubrovniku od 1. do 5. oktobra.

Izvor: B92

Autor:B92

Srpski novinari-teniseri blistali u Dubrovniku
Foto: Promo

Zlatnu medalju u miks dublu osvojio je Čedomir Šoškić, koji je igrao u paru sa Oliverom Doklešić iz reprezentacije Crne Gore.

Ovoga puta bili su najbolji u konkurenciji starijih senior, iako je naš predstavnik čitav turnir odigrao sa slomljenim rebrom.

Šoškić je uoči početka takmičenja imao nezgodu na neosvetljenom stepeništu pored igrališta, kada je pao niz stepenice – prošao je sa slomljenim rebrom, ali ga ni ta povreda nije sprečila da sa injekcijama i blokadama ipak odluči da igra, što je na kraju rezultiralo pobedom u finalu.

Njih dvoje su u polufinalu bili bolji od Brigite i Huberta Rigiera iz Austrije, a zatim su u finalu, posle velike borbe, slavili u duelu sa Slovacima – Robertom Kiso mi Norom Adamcovom, nedašnjom učesnicom Rolan Garosa.

U mlađim kategorijama Miodrag Maletić je stigao do drugog mesta. On je u paru sa Stelom Kosović iz Crne gore izgubio u finalu, a bolji je bio italijanski par Antonela Piperno i Andrea Geler.

Naša zemlja imala je zapaženog predstavnika i u singl konkurenciji, do 45 godina – Siniša Pejić je morao da se zadovolji "srebrom", pošto je u borbi za titulu izgubio od Andrea Gelera sa 6:2, 6:3.

Veliko interesovanje izazvalo je i učešće najstarijeg takmičara Ivana Stefanovića. Rođen 1932. godine, popularni Piki je bio velika atrakcija, ali je takmičenje završio već na startu. Ipak, njegov protivnik Atila Kartezi iz Mađarske je dvadesetak godina mlađi.

Pored spomenutih članova reprezentacije novinara-tenisera iz Srbije nastupili su Gradiša Katić, Saša Ljuboja, Goran Golubović, Mira Bain, Aleksandar Berić, Siniša Stojanović, Zoran Predić i Srećko Borović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve