Nova vest
Tenis

Četvrtak, 15.06.2017.

14:40

Tipsarević odličan, ali bez snage za Čilića

Janko Tipsarević poražen je u drugom kolu Hertogenboša od Marina Čilića posle borbe i preokreta u tri seta – 6:7(6), 6:2, 6:4.

Izvor:

Autor:

Tipsarević odličan, ali bez snage za Čilića
EPA/KOEN SUYK

Srbin je još jednom pokazao da je sve bliži formi koja ga je svojevremeno dovela među deset najboljih igrača sveta, ali mu je ipak nedostajalo snage kako bi savladao Hrvata, koji u poslednjih nekoliko meseci igra sjajno.

Prvi deo meča, koji je trajao 50 minuta, doneo nam je izjednačenju borbu, odnosno samo jednu brejk šansu, i to za Čilića, ali je Tipsa ekspresno uspeo da je spase i stigne do preokreta.

Otišlo se u taj-brejk, a ponovo je Marin bio taj koji je bio bliži vođstvu. Odmah je stigao do mini-brejk,a potom i još jednog, što mu je donelo tri vezane set lopte.

Janko je ostao fokusiran, koncentrisao se samo da što bolje vrati odlične servise Čilića, a upravo to strpljenje donelo mu je povratak, preokret i vođstvo u setovima.

Nastavilo se u istom ritmu, ali je onda sedmi igrač sveta iskoristio prvi Tipsin osetniji pad i u dva vezana gema napravio isto toliko gemova za ulazak u odlučujući set (6:2).

Iako je sigurnim servisima započeo poslednji period meča, bilo je evidentno da Janko, koga je pred Rolan Garos mučila i upala pluća, nema snage, ali, s druge strane, ni rešenja za servise rivala.

Pošto je bez izgubljenog poena uzvratio za 1:1, Čilić uzima i naredna četiri poena u nizu za novi brejk, koji se na kraju ispostavio i kao ključan za slavlje.

Koliko je Marin dobro servirao najbolje svedoči podatak da naš igrač nije imao niti jednu šansu da mu oduzme servis, dok je osvojio i impozantnih 74 odsto poena na prvi servis.

Rival u borbi za polufinale biće mu bolji iz duela između Kanađanina Vaseka Pospišila i Aleksandera Dolgopolova iz Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve