Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 22.05.2017.

08:59

Izleže se novi krokodil: Lakost predstavlja Novaka

Novak Đoković u ponedeljak će postati zaštitno lice renomirane kompanije za proizvodnju sportske opreme "Lakost" (Lacoste).

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Izleže se novi krokodil: Lakost predstavlja Novaka
Photo by Cindy Ord/Getty Images for GQ

Na zvaničnom "Tviter" profilu kompanije "Lakost" objavljena je zanimljiva fotografija jajeta, uz opis da će prvog dana sedmice pre Rolan Garosa stići novi "krokodil".

Drugom teniseru sveta ugovor sa akutelnim sponzorom, japanskim brendom "Uniklo" (Uniqlo), ističe 30. juna, a sada je već jasno da saradnja neće biti produžena.

Svetski mediji prenose da još nisu poznati finansijski detalji, kao ni dužina ugovora, ali je poznato da je od Japanaca dobijao oko 9 miliona dolara godišnje.

U poteri za potpisom Srbina bio je i američki "Najki" (Nike), možda i najveći "igrač" na teniskom tržištu, ali uh je Đoković odbio čak tri puta. Ljudi koji stoje iza najpopularnijeg krokodila na svetu imali su bolju ponudu i uspeli da u svoje redove pridruže jednog od najboljih igrača u istoriji 'belog sporta'.

Najboljeg srpskog sportistu u istoriji je pre "Unikla" oblačio nemački "Adidas", sa kojim i dalje ima ugovor za patike, odnosno italijanski "Serđo Takini" (Sergio Tacchini).

Godišnji prihod popularnog 'Aligatora' je oko 500 miliona evra, od tenisera i teniserki sponzoriše Eduara Rože-Vaslana, Federika Delbonisa, Pabla Kuevasa, Nikolu Maua, Žilijena Benetoa, Dominiku Cibulkovu, Jelenu Vesninu, Giljerma Garsija-Lopesa, Benoa Pera, Roberta Bautistu Aguta...

Takođe, francuski proizvođač je i jedan od generalnih sponzora nekoliko značajnih turnira, od kojih je su svakako najveći Australijan open i Završni Masters u Londonu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve