Nova vest
Tenis

Utorak, 16.05.2017.

14:30

Japanac suspendovan doživotno zbog nameštanja

Japanski teniser Jun Mitsuhaši (27) doživotno je suspendovan zbog nameštanja rezultata mečeva.

Izvor: AK

Autor: AK

Japanac suspendovan doživotno zbog nameštanja
Foto: EPA/HANNAH MCKAY

Dvadesetsedmogodišnji Mitsuhaši je najbolji rang u karijeri imao 2009. kada je bio 295. na ATP listi, a kažnjen je i novčano sa 50.000 dolara.

Jedinica teniskog integriteta (Tennis Integrity Unit) je istragom dokazala da je Mitsuhaši pokušao da namestiti mečeve na turnirima u Južnoj Africi i Nigeriji.

On je na Fjučersu u Stelenbošu u JAR u novembru 2015. tražio od svog trenera Džošue Četija da pokuša da dogovori jedan meč.

Mesec dana kasnije Japanac je sam pokušao da namesti meč u Lagosu. TIU je utvrdio da se on tokom dva meseca iste godine kladio čak 76 puta.

U septembru 2016. je doživotno suspendovan njegov pomenuti trener Četi koji je priznao da je neimenovanom protivniku ponudio 2.000 dolara da odigra loše u meču u pojedinačnoj konkurenciji, te još 500 u dublu u JAR.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

8 h

U fokusu

Vidi sve