Nova vest
Tenis

Nedelja, 14.05.2017.

20:33

Kralj se vratio: Nadal peti put osvojio Madrid!

Španski teniser Rafael Nadal osvojio je titulu u Madridu, pošto je u finalu savladao Dominika Tima sa 2:0, u setovima 7:6, 6:4.

Izvor: B92

Autor:B92

Kralj se vratio: Nadal peti put osvojio Madrid!
Foto: GettyImages

’Bik sa Maljorke’ peti put je šampion glavnog grada Španije, a ovo je bilo i njegovo osmo finale i prvo od 2015. kada je poražen od Britanca Endija Marija.

Nadal se tako izjednačio sa Novakom Đokovićem po broju osvojenih Masters titula i obojica ih imaju po 30.

Rodžer Federer je treći sa 26, Andre Agasi četvrti sa 17, dok ih Endi Marej ima 14. Rodžer Federer je treći sa 26, Andre Agasi četvrti sa 17, dok ih Endi Marej ima 14.

Španskom teniser je ovo ukupno 72. titula na ATP turnirima. Masters u Madridu igran je za nagradni fond od 5.439.350 evra.

Peti teniser sveta savladao je devetog igrača na ATP listi posle dva sata i devetnaest minuta igre.

Tim je namučio Španca, a posebno u prvom setu koji je trajao sat vremena i 20 minuta.

U izjednačenoj borbi, posle dve vezane greške Austrijanca, Nadal je posle taj brejka sa 10:8 osvojio prvi set. Tim je imao predost od 3:1, ali je Nadal uspeo da preokrene rezultat, a u desetom gemu i da propusti tri set lopte.

U drugom setu, ’Bik sa Maljorke’ imao je dve meč lopte, ali je Tim je spasio i obezbedio novi gem u kom je vezao dve brejk lopte, ali Nadal sjajnim servisom dolazi do izjednačenja.

U nastavku je viđeno dosta dobrih poteza i sa jedne i sa druge strane mreže, mogao je Nadal ranije da završi, ali je vezao dve duple greške.

Ipak, četvrtim asom, španski teniser dolazi do nove meč lopte, ali Tim sjajnim potezom dovodi do nove neizvesnosti u ovom setu.

Međutim, sjajnim drop šotom Španac je obezbedio i četvrtu meč loptu koju je iskoristio za osvajanje pete titule u glavnom gradu Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve