Nova vest
Tenis

Subota, 13.05.2017.

09:23

Nadal: Hajde da poštujemo Novaka, zbog svega

Rafael Nadal kaže pred duel polufinala Mastersa u Madridu sa Novakom Đokovićem da mora da se poštuje sve ono što je Srbin uradio prethodnih godina.

Izvor:

Autor:

Nadal: Hajde da poštujemo Novaka, zbog svega
Getty Images

"Biće to veoma težak meč, protiv jednog od najboljih igrača u istoriji. Takođe, znam da moram da dam sto odsto od sebe kako bih imao šanse za pobedu, u suprotnom – neću imati previše prilika. Uradio sam domaći i nadam se da ću biti spreman", jasan je Nadal.

Duel u 'Magičnoj kutiji' biće 50. jubilarni najvećeg rivalstva u istoriji tenisa, Srbin vodi sa 26:23 u trijumfima, dobio je poslednjih sedam okršaja, ali je Španac uspešniji na šljaci – 14:7.

"Rivalstvo s Novakom učinilo me je boljim. Kada igrate sa igračima poput njega uvek morate da date sve od sebe. Tokom godina, on je meni oduzimao titule i ja sam njemu oduzimao titule. Realnost je takva da je aktuelna era veoma dobra upravo zbog međusobnih okršaja između Đokovića, Federera i mene. Nebrojano puta smo se sastajali u velikim finalima, a verujem da je to dovelo do toga da veliki broj ljudi gleda tenis, što je svakako izuzetno pozitivna stvar", ističe 'Bik sa Maljorke'.

Nadal je poslednji put bio bolji od Đokovića još 2014. godine, kada ga je savladao u borbi za trofej na Rolan Garosu, ali se mnogo toga promenilo od tada – pre svega u zdravstvenom stanju Rafe, ali i ogromnom padu forme kod Novaka.

"Pored toga što se borio za prvo mesto do poslednjeg turnira prošle sezone, nije normalno da godinama dobijate svaki meč na svakom turniru – što je on radio. Istorija našeg sporta ne pamti igre kao njegove u periodu od 2011. do 2015. godine. Hajde da poštujemo to. Sada možda nije na tom nivou, ali jeste bio dugi niz godina. Uvek je bio konstantan, pa shodno tome očekujem najboljeg Novaka na terenu", zaključio je Rafa hvalospevima na račun najboljeg sportiste u istoriji Srbije.

Duel branioca titule i domaćeg predstavnika na programu je od 16 časova, dok se od 21.30 igra drugo polufinale između Urugvajca Pabla Kuevasa i Dominika Tima iz Austrije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

155 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve