Nova vest
Tenis

Petak, 12.05.2017.

18:14

Za veliko finale – Đoković vs Nadal 50. put!

Novak Đoković i Rafael Nadal odlučiće u subotu od 16.00, jubilarnim 50. međusobnim duelom, ko će biti finalista Mastersa u Madridu.

Izvor:

Autor:

Za veliko finale – Đoković vs Nadal 50. put!
Getty Images

U dosadašnjim okršajima najboljih igrača Srbije i Španije, Novak vodi sa 26:23 u trijumfima, dobio je poslednjih sedam duela, a poslednji prošle godine na Mastersu u Rimu (7:5:7:6).

'Bik sa Maljorke' poslednjih put je slavio još u finalu Rolan Garosa pre tri sezone.

Đoković je do polufinala u 'Magičnoj kutiji', gde brani titulu, stigao bez borbe jer mu je Japanac Kei Nišikori predao meč, dok je Nadal savladao Davida Gofana iz Belgije – 7:6(3), 6:4.

Belgijanac, koji igra sjajno u poslednje vreme, namučio je Španca samo u prvom setu, kada nije iskoristio samo jednu brejk šansu koju je uspeo da stvori.

Gledali smo veoma dobar tenis, čak i u drugom delu meča, a Rafa je u prvom propustio šest prilika da rivalu oduzme servis i pre taj-brejka stigne do vođstva.

Ipak, iako je Gofan vratio rani mini-brejk, Nadal je brzo preuzeo kontrolu i drugu od četiri vezanje set lopte predvorio u prednost.

David je sigurno ušao u nastavak meča, ali nije imao šanse protiv raspoloženog Španca – koji mu još dva puta oduzima servis i potpuno zasluženo posle tačno dva časa igre prolazi dalje.

Poznat je i prvi učesnik drugog polufinala, pošto je Pablo Kuevas iz Urugvaja u tri seta bio bolji od Nemca Aleksandera Zvereva 3:6, 6:0, 6:4, a svoj rivala saznaće posle duela Hrvata Borne Ćorića i Dominika Tima iz Austrije od 21.30.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

103 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve