Nova vest
Tenis

Nedelja, 30.04.2017.

11:57

Kiki: Zašto da se Šarapovoj pomogne, a drugima ne?

Kristina Mladenović, teniserka koja je pobedila Mariju Šarapovu u Štutgartu, kaže da Ruskinja ne bi trebalo da bude povlašćenja u odnosu na druge igračice.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Kiki: Zašto da se Šarapovoj pomogne, a drugima ne?
Photo by Adam Pretty/Bongarts/Getty Images

Šarapova se vratila posle petnaestomesečne pauze zbog dopinga, dobila specijalnu pozivnicu za turnir u Štutgartu i stigla do polufinala.

Tamo je zaustavila Kiki, koja će se za titulu boriti sa Nemicom Laurom Zigmund.

"Naravno da ima pravo da se ponovo bavi tenisom, ali zašto bi ona dobijala dodatnu pomoć, za razliku od drugih igrača?", zapitala je Kristina Mladenović.

Francuskinja srpskog porekla istakla je da razume kolika je Ruskinja zvezda, ali da to ne znači da bi trebalo da ima protekcije.

"U današnjem sportu mnogo toga se vrti oko medija i biznisa. Marija je veliko ime, ljudi dolaze da je gledaju. Potpuno razumem organizatore turnira koji je žele u glavnom žrebu jer je poznata i oni žele više pažnje. Sve je to deo biznisa. S druge strane, možete se upitati da li je pošteno da dobije ‘vajld-kartu’ jer je antidoping agencija uhvatila da koristi nedozvoljene supstance, ali ona nije prva. I Drugi imaju pravo da se vrate i igraju tenis, ali drugačijim putem, oni ne bi dobili pozivnicu za neki veći turnir", dodala je Kiki.

23-godišnja devojka napravila je preokret u polufinalu i igraće za drugi trofej u sezoni, ujedno i karijeri.

"Njen nastup je stvarno impresivan, vratila se posle toliko vremena i pobedila teniserke koje gaje različite stilove. I dalje prikazuje svoju ‘A igru’. Nisam videla ništa novo – jednostavno, igra svoju igru veoma dobro, kao što je to činila u prošlosti", zaključila je Mladenovićeva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve