Nova vest
Tenis

Sreda, 15.03.2017.

19:00

Karenjo-Busta zaustavio seriju Dušana Lajovića

Dušan Lajović završio je učešće na Mastersu u Indijan Velsu porazom od Pabla Karenjo-Buste u osmini finala – 6:4, 7:6(5).

Izvor:

Autor:

Karenjo-Busta zaustavio seriju Dušana Lajovića
Getty Images

Duci iza sebe ima sjajnu nedelju u kalifonijskoj pustijni, pošto je posle upešnog prolaska kroz kvalifikacije eliminisao Felisijana Lopesa i Vaseka Pospišila.

Lajović će posle uspeha karijere, kada su turniri iz Serije 1.000 u pitanju, ponovo biti među 100 najboljih igrača sveta.

Posle mirnog početka susreta, Karenjo-Busta je bio taj koji je prvi stigao do brejka, za vođstvo od 3:2, što se ispostavilo kao dovoljno za osvajanje prvog seta.

Dušan nije uspeo da se izvuče na startu drugog dela igre, iako je spasao čak šest brejk lopti, ali je samo tri gema kasnije izjednačio, iskoristivši svoju prvu šansu da rivalu oduzme servis.

Ponovo smo ušli u nešto mirniji period meča, pa je usledio taj-brejk. Pablo ga je bolje počeo, Dušan je odgovorio i stigao do preokreta, ali je u ključnim trenucima napravio dve greške i to ga je koštalo eliminacije.

Španac, koji sada u međusobnim duelima sa Lajovićem vodi 3:2, igraće u borbi za polufinale protiv pobednika duela između Davida Gofana i Pabla Kuevasa.

Drugi srpski predstavnik u singlu, Novak Đoković od 23 časa igra protiv Nika Kirjosa, koji ga je prošle nedelje zaustavio na turniru u Akapulku u njihovom prvom okršaju.

Dušan je sigurnim gemovima otvorio meč, u prvom je izgubio samo jedan, dok je drugi u svoju korist rešio bez izgubljenog poena. I Španac je takođe bio izuzetno ubedljiv, on nije prepustio rivalu niti jedan poen, pa je posle desetak minuta igre rezultat bio izjednačen – 2:2.

Naš teniser je sigurno otvorio i naredni servis gem, osvojio je prva dva poena, ali je onda usledio prvi pad u njegovoj igri, što je Pablo surovo kaznio. Posle dve greške Lajovića stigao je do prve brejk šanse i odmah je iskoristio zahvaljujući većoj agresivnosti, da bi potom još jednim savršenim gemom potvrdio stečenu prednost – 2:4.

Pokušao je Dušan da odgovori agresivnim pristupom, uspeo je u osmom gemu da stigne do 15:30, ali ne i da povrati egal. Karenjo-Busta je uspeo da se izvuče, Lajović je zatim novim sigurnim gemom ostao u prvom setu, ali je Španac bez većih problema materijalizovao brejk prednosti i stigao do vođstva u setovima – 4:6.

Pokušao je Španac da iskoristi nalet iz prvog seta i stigao je do nove dve prilike da rivalu oduzme servis već na startu drugog dela igre. Delovalo je da će Duci uspeti da se odbrani i isčupa iz nezgodne situacije, imao je i tri gem lopte pošto je stigao do izjednačenja, ali nije izdržao do kraja i Karenjo-Busta je napravio novi brejk – 0:1.

Kao i u dosadašnjem toku susreta, Lajovićev protivnik nije imao problema pri svom servisu jer je od početka izugubio samo tri poena u gemovima u kojima je bio na servisu, pa je ubrzo potvrdio brejk. Međutim, Dušan je nastavio da igra svoju igru, forisirao je bekend koji ga je jako dobro slušio ove nedelje, što mu je donelo prvu brejk šansu u meču – koju odmah koristi sjajnim vinerom – 2:2.

Posle nešto više uzbuđenja, ponovo je usledio period nešto mirnije igre na obe strane, obojica su i dalje rutinski osvajali gemove na svoj servis, pa na ulasku u finiš drugog seta niko nije imao prednost – 4:4.

Osim nekoliko atraktivnih poena, ništa se suštinski nije promenilo do ulaska u taj-brejk, koji je Karenjo-Busta bolje otvorio i stigao do 2:0. Međutim, Lajović odmah odgovara istom merom, a Španac onda šalje lopticu u aut za preokret 3:2.

Usledio je dobar servis Pabla, ali onda i dupla greška za novo vođstvo našeg igrača koji pametnom igrom potvrđuje mini-brejk. Ipak, Karenjo-Busta hrabro igra naredni poen i upisuje viner iz bekhenda, da bi posle nova dva dobra servisa, odnosno sedmog asa stigao do prve meč lopte. Dušan je dobro odservirao, kontrolisao tok poena, ali je onda izbacio lopticu u aut za kraj susreta – 6:7(5).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve