Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.01.2017.

16:00

Preokret Đokovića, navijači zabrinuti

Novak Đoković pobedom je počeo 2017. godinu ali je zabrinuo navijače zbog nivoa igre na startu meča na turniru u Dohi.

Izvor: AK

Autor: AK

Preokret Đokovića, navijači zabrinuti

Srbin je savladao Nemca Jan-Lenarda Štrufa sa 7:6(1), 6:3, posle velikog preokreta u prvom setu.

Nemac, 63. igrač sveta, napravio je dva brejka na startu meča i poveo 4:0, ali Đoković uspeva da se vrati u meč i sigurnom igrom u nastavku dobije njihov prvi međusobni duel.

Đoković u drugom kolu turnira u Dohi igra protiv Argentinca Orasio Sebaljosa, koji je imao dvoipočasovni maraton sa Nemcem Florijanom Majerom na startu (6:7, 6:4, 7:6).

Turnir u Dohi igra se za nagradni fond od 1.237.190 dolara, a prvi favorit je svetski broj 1 Endi Mari, koji turnir otvara protiv Žeremija Šardija.

Tok meča:

Đoković nije dobro počeo 2017, izgubio je servis već u prvom gemu, nakon toga je Štruf napravio brejk i u trećem, te za dvadesetak minuta stiže do velikih 4:0.

Tek tada se konačno budi Novak, osvaja bez mnogo problema prva dva servis gema u ovoj godini, a potom u osmom pronalazi i odgovor na servis rivala.

Stiže do dve brejk šanse, koristi drugi, te posle novog sigurnog servis gema smanjuje zaostatak na 5:4. Đoković je iskoristio momentum, nastavio je da kontroliše ritam igre, to je uticalo i na Štrufa, pa Srbin pravi novi brejk koji odmah kapitalizuje i stiže do preokreta na 6:5.

Đoković nije uspeo da napravi treći brejk u nizu, pa je Štruz izborio taj-brejk. Međutim, Srbin je tu bio surov, sa nekoliko vinera je razbio Nemca sa 7:1 za 7:6 i vođstvo u setovima.

Novak nastavlja u istom ritmu na startu drugog seta, odmah pravi brejk, Štruf dobro odgovara i stiže do čak tri šanse za momentalni ribrejk, ali se Srbin konsolidovao, te strpljivom igrom preokrenuo za 2:0.

Nemac je u nastavku seta uspeo da se vrati na nivo sličan početku meča, spasao je brejk šansu u trećem gemu, lako osvojio naredni, dok Đoković propušta šansu da u sedmom reši meč (4:3).

Ipak, nakon perfektnog gema za 5:3, Đoković definitivno slama rivala i drugim brejkom u setu dobija meč sa 6:3.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

186 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve