Nova vest
Tenis

Sreda, 28.12.2016.

19:43

Mediji o Aninom povlačenju: Povrede, nervi...

Gotovo svi svetski mediji preneli su vest o povlačenju Ane Ivanović iz sveta profesionalnog tenisa.

Izvor:

Autor:

Mediji o Aninom povlačenju: Povrede, nervi...
Getty Images

Dvadesetdevetogodišnja srpska teniserka saopštila je putem Fejsbuk stranice da više nije u mogućnosti da igra tenis na najvišem nivou i da odlazi u penziju, ali ističući da se raduje onome što sledi.

Najveći uspeh ostvarila je 2008. kada je osvojila Rolan Garos, postavši istovremeno i prva igračica sveta. To zvanje zadržala je 12 nedelja, a osvojila je ukupno 15 WTA titula i zaradila 15.510.787 dolara.

Ivanovićeva je prošle sezone odigrala svega 31 meč, zabeleživši 15 pobeda, zbog problema sa nekoliko različitih povreda, dok je drugi deo sezone u potpunosti propustila.

"Imam važne vesti koje želim da podelim sa vama, nisam htela nigde drugde da objavim ovu informaciju jer mislim da vi zaslužujete da saznate prvi. Odlučila sam da se povučem iz profesionalnog tenisa", započela je Ana svoje izlaganje.

Uglavnom svi u prvi plan ističu velike probleme s povredama naše igračice, zbog kojih je i propustila drugi deo prošle deo sezone, stavljajući akcenat na najblistaviji deo njene karijere, odnosno osvajanje jedinog Grend Slema u Bulonjskoj šumi nadomak Pariza.

Britanski BBC, kao i većina ostrvskih portala, navodi da se Ivanovićeva sredinom godine udala za proslavljenog nemačkog reprezentativca Bastijana Švajnštajgera, dok 'Sports Illustrated' ističe da je veliku ulogu u njenoj ulozi imao i poraz na US Openu, kada je eliminisana u prvoj rundi takmičenja od strane Čehinje Denise Alertove.

S druge strane, tviter profil 'WTA Insider' navodi, posle razgovora sa Anom, da njena odluka nikako nije došla 'preko noći', dok analitičar Dejvid Lou kaže da mu je Najdžel Sirs, bivši trener Ivanovićeve, rekao da je Srpkinja trenirala punom snagom prethodnih godina, ali da su joj "povrede i nervi pravili ogromne probleme".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve