Nova vest
Tenis

Sreda, 30.11.2016.

16:35

Rivalstvo 2016. godine: Đoković – Mari

Dueli Novaka Đokovića i Endija Marija obeležili su tenisku 2016. godinu, piše zvanični sajt teniskih profesionalaca.

Izvor: B92

Autor:B92

Rivalstvo 2016. godine: Đoković – Mari
Getty images

Mari je u finišu sezone uspeo da skine Đokovića sa prvog mesta i prvi put u karijeri postane vladar svetskog tenisa.

Ipak, srpski teniser je i ove godine, kao uostalom i tokom cele karijere, bio uspešniji u međusobnim okršajima. Srpski teniser u ukupnom skoru protiv Marija vodi sa 24-11, a ove godine je dobio tri od pet duela sa prvim igračem sveta.

Novak je u finalu Australijan opena slavio sa 3-0, a ponovo su se sastali u finalu Mastersa u Madridu kada je srpski teniser slavio sa 6:2, 3:6, 6:3.

Britanac je uzvratio već u Rimu, takođe u finalu, kada je pobedio sa 6:3, 6:3, ali najvažniji meč sezone dobio je ipak Đoković.

U finalu Rolan Garosa Mari je dobio prvi set sa 6:3, ali onda je Đoković preuzeo potpunu kontrolu i uspeo je da postane prvi teniser u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge.

U drugom delu sezone nisu se sastali sve do poslednjeg okršaja koji je odlučivao i ko će godinu završiti na prvom mestu. Mari je u finalu završnog turnira u Londonu slavio sa 6:3, 6:4.

„Svaki put kada igramo jedan protiv drugog znam da moram da odigram sjajan meč da bih pobedio. Nekada odigram sjajano, ali ne pobedim, a to je zato što je on toliko veliki igrač“, rekao je Mari posle trijumfa u Rimu.

Đoković i Mari već su se tokom karijere sastajali na sva četiri Gren slema, kao i na svim Mastersima i završnom turniru, a ovo rivalstvo bi moglo da obeleži i godine pred nama...

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve