Nova vest
Tenis

Sreda, 23.11.2016.

09:16

"Novak slem najveće ostvarenje u istoriji tenisa"

Novak Đoković ostvario je u 2016. godini nešto o čemu maštaju gotovo svi vrhunski teniseri.

Izvor: B92

Autor:B92

Getty images

Srpski teniser je osvajanjem Rolan Garosa postao tek treći čovek u istoriji koji u isto vreme drži sva četiri Gren slema, a to su pre njega uspeli samo Don Badž i Rod Lejver.

Ono što Novaka izdvaja je da je prvi čovek u istoriji koji je osvojio četiri uzastopna Gren slema na tri različite podloge i to u eri tenisa koji mnogi smatraju zlatnom.

Iako su mnogi mediji, pre svega britanski, retko isticali ovaj neverovatan poduhvat, zanimljivo je šta je o tome pre tri godine rekao jedan od najboljih igrača u istoriji Bjorn Borg.

„Poslednji koji je to uspeo je Rod Lejver. Ali, pogledajte samo konkurenciju danas, neverovatna je. Kada bi Đoković uspeo da osvoji četiri u nizu, to bi svakako bilo najveće ostvarenje u istoriji. Još je dalkeo, ali igra neverovatan tenis“, rekao je Borg krajem 2013. godine.

Srpski teniser uspeo je tri godine kasnije da ostvari nezamislivo i u konkurenciji Rafaela Nadala, Endija Marija i Rodžera Federera dođe do četiri uzastopna Gren slema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

157 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve