Nova vest
Tenis

Utorak, 22.11.2016.

15:34

Beker: Novaku su nedostajali Nadal i Federer

Boris Beker, trener Novaka Đokovića, govorio je za CNN o igrama srpskog tenisera u 2016. godini.

Izvor: B92

Autor:B92

Beker: Novaku su nedostajali Nadal i Federer
Getty images

Đoković je počeo 2016. nestvarno, a onda je na Rolan Garosu postao prvi teniser u istoriji koji je osvojio četiri vezana Gren slema na tri različite podloge.

Legendarni Nemac kaže da je pad posle Rolan Garosa bio očekivan i ističe da su Novaku takođe nedostajali i Rodžer Federer i Rafael Nadal u drugom delu sezone.

„Novak više nije imao protivnike. Njegovo vreme je bilo sa Nadalom i Federerom. Endi je uvek bio četvrti momak. Novak je izgubio svoje rivale, a Mari pokazuje nešto što ranije nije pokazivao“, kaže legendarni Nemac.

Novak je godinu počeo idelno, igrao je verovatno najbolji tenis u istoriji, ali se posle Rolan Garosa sve promenilo.

„Prvih šest meseci su bili izvanredni. Vrhunac je bio Rolan Garos i osvajanje četvrtog Gren slema u nizu.To nije uradio niko od 1969. godine i igrača koji se zvao Rod Lejver. Normalno je da mu je pala motivacija posle toga. On posle toga praktično nije znao šta je sledeći veliki cilj“, kaže Beker i dodaje da ni trenerski tim nije mogao ništa da uradi.

„Naše ruke su bile vezane. On se koncentrisao na svoje prioritete van terena, želeo je da provodi više vremena sa porodicom, ima i druge stvari kojima se bavi. On je bio kao mašina tokom dve i po godine, mašina koja je radila svom snagom. Ali, sa teniske strane, nisamo znali šta da radimo.“

Beker je uveren da će se Novak vratiti svom najboljem tenisu.

„Novak je takmičar u srcu. Kada bih morao da odaberem jednog igrača koji bi igrao za moj život, odabrao bih Đokovića. Toliko mu verujem. Ovaj finiš sezone bi mogao da bude prekretnica za Novakovu 2017. Koliko god da će ga boleti ovaj poraz, to će ga verovatno inspirisati, biće ponovo motivisan za sledeću godinu. Možda je to na kraju bila i dobra stvar.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

94 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve