Koga bi Beker mogao da trenira posle Novaka?

Poslednjih godina Novak Đoković i Boris Beker činili su savršen teniski tim, zajedno sa dugogodišnjim Novakovim trenerom Marijanom Vajdom.

ĐNIzvor: B92, tennisnet.com Svet, Nemačka
Podeli
Photo by Shaun Botterill/Getty Images
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Beker je krajem 2013. godine prihvatio poziv srpskog tenisera i pomogao mu da uspostavi surovu dominaciju na ATP turu, čiji kraj je počeo da se nazire tek u finišu aktuelne sezone.

Međutim, kako je Đokovićeva forma počela da ide silaznom putanjom, tako su se pojavile spekulacije u nemačkim medijima da je kraj ovoj saradnji veoma blizu.

Novak je tokom turneje po Kini priznao da sa Nemcem nije razgovarao o sledećoj sezoni, a Jens Huber, kolumnista specijalizovanog portala tennisnet.com, pisao je o tome koga bi bivši teniser mogao da vodi u budućnosti.

Kako kaže, odgovor je jasan i vrlo jednostavan, pošto se izdvaja samo jedno ime – Aleksander Zverev.

„Posle mnogo godina Nemačka je dobila tenisera koji ima potencijal da ode sve do kraja i krune na ’Svetskom prvenstvu’, tj. ne samo na gren slemu, već da osvoji više njih. Boris Beker i Aleksander Zverev – ova kombinacija je najprirodnija od kada se Al Bano razdvojio od Romine Pauer“, stoji u tekstu.

19-godišnji momak iz Hamburga radi sa ocem Aleksanderom Seniorom i fitnes trenerom Džezom Grinom, koji čine odličan tim.

„Inspiracija i strast Borisa Bekera? Upomoć! Kakav bi to par bio, kakva perspektiva za nemački tenis, njegove navijače, ali i za televizijske stanice koje se žale na slabu gledanost tenisa“, dodaje se.

„Činjenica je da će se finansijski uslovi za Bekera promeniti. Zverev, iako ga je menadžer Patrisio Apej postavio visoko na svetskom tržištu, i dalje nema toliko duboke džepove kao Novak Đoković. Ali perspektivni momak predstavlja jednog od najvećih talenata u svetu tenisa“, zaključuje Huber.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.