Đoković: Imas mi je trener, a ne guru

Novak Đoković demantovao je glasine da je angažovao duhovnog vođu kako bi zadržao prvo mesto koje mu ugrožava Endi Mari.

AKIzvor: B92 Svet
Podeli
Foto: Getty images
Foto: Getty images

Najbolji teniser sveta posle nekoliko loših meseci mora da stigne bar do finala Mastersa u Parizu kako bi ostao ispred Britanca pred Završni turnir sezone.

Đoković je u Partiz stigao bez glavnih trenera Borisa Bekera i Marijana Vajde, a u društvu Španca Hosea Pepea Imasa, koga su engleski mediji prozvali "sektašem".

Imas je nekada bio teniser, najbolji rang mu je bila 146. pozicija u maju 1998. godine, ima tenisku akademiju u Marbelji, a opisiju ga kao osobu koja promoviše "prioritet ličnih osećanja i emocija".

Đoković se pojavljuje u video na njegovom sajtu pod nazivom "Ljubav i mir", ali Srbin odbacuje tvrdnje da mu je Španac guru za meditaciju.

"Ne znam gde ste čuli da je on guru pre svega. Drugo, on je već nekoliko godina deo mog tima. Radio je i sa mojim bratom Markom. Ceo život je u tenisu, drago mi je da je došao ove nedelje, zajedno sa mojim bratom, da bude uz mene i radi sa mnom. Ne želim da ulazim u detalje, nema smisla. Cela ova priča je meni smešna, na kraju dana ljudi mogu da kažu šta god hoće, ali neću dati više prostora spekulacijama. On je ovde sa mnom, deo je mog trenerskog tima i to je to", istakao je Đoković.

Najbolji teniser sveta je dobro počeo odbranu titule u Parizu, u drugom kolu je savladao Žila Milera iz Luksemburga 6:3, 6:4, a sledeći rival mu je Bugarin Grigor Dimitrov.

Meč je na programu u četvrtak od 14 časova.č

Tenis