Nova vest
Tenis

Utorak, 11.10.2016.

17:10

Mediji: Novi Novak opet kao nekad

Svetski mediji videli su Novog Novaka Đokovića na startu Mastersa u Šangaju.

Izvor: AK

Autor: AK

Mediji: Novi Novak opet kao nekad
Foto: Getty images

Nakon nekoliko turobnih meseci, neuspeha na Vimbldonu, Olimpijskim igrama i US Openu, Đoković se "resetovao".

"Foks sports" piše da je Đoković stigao u Šangaj sa novim mentalitetom, bez pritiska o titulama i uspesima, sa željom da uživa u igri.

"Prioritet nije samo pobeda, jer to više ne funkcioniše. Sada imam novu viziju. Naravno, i dalje želim da dam sve od sebe i pobedim", rekao je Đoković posle pobede nad Fabiom Fonjinijem.

Zvanični portal ATP-a piše kako Đoković izgleda kao onaj stari, iako je pokazao oscilacije.

"Zadovoljan sam zbog povratka na teren, s obzirom da sam preskočio Peking koji mi je bio u planu. Verujem da će stvari napredovadi iz dana u dan. Prethodna tri meseca je bilo mnogo uspona i padova, oscilacija, ali generalno nisam osećao zadovoljstvo na terenu. Sada osećam da sam spreman za napredak. Mislim da sam drugačija osoba nego pre tri meseca, ili šest", istakao je Đoković.

Britanski "Dejli Mejls" ističe da Đokovića ne dotiče priča o sve manjoj razlici između njega i Endija Marija na vrhu ATP liste, te takođe naglašava novi pristup posle kriznog perioda i manjka motivacije.

"Ne razmišljam uopšte o trofejima, o Federerovom Gren slem rekordu, poziciji na ATP listi, bilo čemu sličnom. To je naravno tu, delom igram zbog ranijeg uspeha, ali to više nije prioritet", dodao je srpski teniser.

Đoković će u trećem kolu Šangaja gde brani titulu igrati sa boljim iz duela u kojem se sastaju Bugarin Grigor Dimitrov i Kanađanin Vasek Pospišil.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

57 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve