Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 02.05.2016.

09:29

Niko nije divljao kao Grigor Dimitrov (VIDEO)

Bugarski teniser Grigor Dimitrov nije poznat kao igrač koji se previše nervira na terenu, ali je nedelju napravio ispad koji će teško biti ponovljen.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Niko nije divljao kao Grigor Dimitrov (VIDEO)
Photo by Michael Steele/Getty Images

Dimitrov je izgubio u finalu ATP turnira u Istanbulu od Dijega Švarcmana iz Argentine, rezultatom 6:7 (5-7), 7:6 (7-4), 6:0.

On je propustio priliku da trijumfuje prvi put od titule u Kvinsu 2014. godine, imao je set viška i 5:2 u drugom, ali nije uspeo, što ga je potpuno izbacilo iz takta.

Tada je Dimitrovu peti put u meču pukla žica na reketu, što je bio signal da uradi nešto što godinama nije viđeno u vrhunskom tenisu.

Pri rezultatu 0:5 i 40:40, otišao je do svoje klupe, besno polomio dva reketa i onda pružio ruku sudiji Muhamedu Lajaniju, pa onda i Švarcmanu.

"Onakvim ponašanjem, zbog koga se izvinjavam, izneverio sam svoju porodicu, svoj tim i navijače. Jedino pozitivno je što u tenisu uvek imaš priliku da se iskupiš već na sledećem turniru. Sve je bila moja velika greška, nemam šta drugo da kažem", istakao je Dimitrov posle meča.

On će od ponedeljka biti 28. na ATP listi, dok će se Švarcman posle prvenca u karijeri pomeriti sa 87. na 62. poziciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve