Nova vest
Tenis

Petak, 22.04.2016.

12:12

Toni Nadal: Rafa može da osvoji RG

Toni Nadal, stric i trener Rafaela Nadala, kaže da njegov pulen može do titule na Rolan Garosu ove godine.

Izvor: B92

Autor:B92

Toni Nadal: Rafa može da osvoji RG
Getty images

Nadal je u protekle dve godine imao mnogo problema sa smopouzdanjem na terenu, ali je osvajanjem titule u Monte Karlu prošle nedelje pokazao da se vraća u staru formu.

Toni Nadal veruje da je Rafa pokazao kvalitet dovoljan da se osvoji Rolan Garos, ali ipak ističe da će prvi favorit u Parizu biti prvi teniser sveta.

Da, Rafael je na nivou koji može da mu omogući da bude favorit na Rolan Garosu. Prvi favorit će biti Novak Đoković, ali Rafa je pokazao da je i on među favoritima. Pobeda u Monte Karlu je više od jedne titule jer se Rafael kretao kao ranije, bio je mentalno jak, prevazišao je sve poteškoće. U meču protiv Marija je morao da igra na dodano višem nivou“, rekao je Toni i dodao:

„Sportista živi sa strašću, a za nas je veliki motiv titula i igranje na visokom nivou. To je Rafa uradio i u Indijan Velsu i u Monte Karlu. Ranije nije uspevao da prenese dobre igre sa treninga u mečeve jer je bio nervozan i nedostajalo mu je samopouzdanja. Znamo da smo na pravom putu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve