Nova vest
Tenis

Petak, 22.04.2016.

09:40

Traje hajka na Novaka: Lens Armstrong pristup

Hajka na najboljeg tenisera sveta Novaka Đokovića u svetskim medijima nastavljena je izjavom bivšeg predsednika Svetske anttidoping agencije Dika Paunda.

Izvor: B92

Autor:B92

Traje hajka na Novaka: Lens Armstrong pristup
Getty images

On je rekao da je Đokovićeva izjava, u kojoj on brani svoj stav da doping nije rasprostranjen u tenisu, naivna.

„Da, to je Lens Armstrong pristup. ’Nisam nikada bio pozitivan i zbog toga sam čist’. To je pogrešno. Mislim da je to dublje nego što većina ljudi misli“, rekao je Paund.

Simptomatično je da je ovu izjavu objavio škotski novinar Grent Rasel, a ova polemika je počela upravo izjavom njegovog sunarodnika Endija Marija koji se požalio da pojedini teniseri igraju iznova i iznova mečeve koji traju šest sati.

“Igrao sam protiv nekih tenisera i pomišljao: ’Nikako da padnu’ ili “Izgleda da se ne umara nimalo“. Da li sam ikada sumnjao da se neko dopinguje? Jesam. Čuješ glasine“. Zato što u tenisu igrači mogu mnogo da napreduju u određenim udarcima ako poboljšaju tehniku. Sa fizičke strane ipak, ako vidiš da neko igra mečeve od šest sati iznova i iznova i ne pokazuje znake umora, onda bi pomnije to pogledao“, rekao je Mari i započeo polemiku.

Zanimljiva je i Marijeva izjava iz 2013. godine kada je Belgijanac Kristof Rohus izneo tvrdnje da postoji doping u tenisu.

„Mislim da je to daleko od istine. Svi mogu da vide koliko sati treninga se ulaže u ono što radimo, a postoje sportovi koji zahtevaju mnogo više izdržljivosti od tenisa. Kada momci igraju pet ili šest sati na Gren slemovima, kao što mi često činimo, imamo i dan odmora“, rekao je tada Škot, a sada je potpuno promenio priču, slično kao i kada je u pitanju raspodela novca u muškom i ženskom tenisu.

Prethodno je sraman tekst objavio i američki Vašington post.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

219 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve