Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 18.04.2016.

12:30

Nadalov put i Novak kao "vest"

Krajem prošle godine Rafael Nadal vezao je nekoliko pobeda i nisu bili malobrojni oni koji su požurili da objave: “Nadal se vratio!“

Izvor: B92

Autor:B92

Nadalov put i Novak kao
Getty Images

Tek sada, posle nekoliko meseci, vidi se koliko je u stvari to bilo nepravedno prema samom Nadalu jer je u Monte Karlu igrao za nekoliko lestvica više nego tada. U nekim aspektima igre bio je “onaj stari“, u nekima još nije i možda neće ni biti, ali ono što je za Španca najvažnije – osvojio je veliku titulu.

Brojni se epiteti mogu pripisati Nadalu, a strpljivost i upornost svakako su u vrhu liste. Vraćao se jači nego ikad posle brojnih povreda, gubio i nanovo osvajao prvo mesto, delovao bezopasno, da bi se onda ponovo pretvorio u Bika sa Manakora.

Ipak, prethodne dve godine bile su najozbiljniji test na trnovitom Nadalovom putu. Obično kada se vraćao posle pauze, igru i veru u sebe ponovo bi izgradio na šljaci, a posle bi sve išlo prema zamislima – u 2015. godini to nije bio slučaj, ni na zemlji nije osvojio nijedan Masters, a gubio je dva puta od Fonjinija, Marija, Vavrinke...

O Nadalu, Đokovićevom porazu, ali i ostalim igračima, pisao je naš Saša Ozmo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve