Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 07.03.2016.

22:08

VADA: Šarapova suspendovana od 12. marta

Svetska antidoping agencija objavila je da suspenzija Marije Šarapove počinje 12. marta, ali nije saopšteno koliko će Ruskinja biti odsutna sa terena.

Izvor: B92

Autor:B92

VADA: Šarapova suspendovana od 12. marta
Getty images

Sedma teniserka sveta objavila je u ponedeljak u Los Anđelesu da je pala na doping testu tokom ovogodišnjeg Australijan opena.

Ubrzo se oglasila i Svetska antidoping agencija koja je saopštila da je Šarapova za odluku saznala 26. januara.

„26. januara Šarapova je priložila antidoping uzorak. Taj uzorak je analiziran od strane Svetske antidoping agencije u akreditovanoj laboratoriji i ispostavilo se da je pozitivan na meldonijum koji je zabranjen. Šarapova je 26. januara prihvatila otkrivanje meldonijuma u njenom uzorku. Šarapova će biti suspendovana od 12. marta i suspenzija će trajati do okončanja slučaja“, stoji u kratkom saopštenju agencije.

Ubrzo se oglasio direktor WTA tura Stiv Sajmon.

„Bio sam veoma tužan kada sma čuo vesti o Mariji. Marija je vođa i oduvek sam mislio da je žena sa velikim integritetom. Ipak, kao što je i Marija rekla, svaki igrač ima odgovornost prema tome šta unosi u telo. Ovo je sada u rukama Svetske antidoping agencije. WTA će podržati njihovu odluku.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve