Nova vest
Tenis

Nedelja, 22.11.2015.

11:33

Klajsters: Marija je moguće slomiti

Proslavljena belgijska teniserka Kim Klajsters poručila je svojim sunarodnicima da bi mogli da slome Endija Marija u finalu Dejvis kupa.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Mari, trenutno drugi teniser svega, glavni je adut Britanaca, koji će se narednog vikenda u Gentu boriti za prvu titulu u elitnom takmičenju od 1936. godine.

Upravo zbog Marija, tim Velike Britanije se smatra favoritom pred finale, iako se ono igra u Belgiji, a Klajstersova veruje da David Gofan može da postane heroj Belgije.

Dok su Belgijanci već odavno počeli da se spremaju za finale Dejvis kupa, Mari je ove nedelje igrao na završnom Mastersu sezone, gde je poražen od Rafaela Nadala i Stanislasa Vavrinke. Pobedio je jedino Davida Ferera, a Klajstersova, koja je osvojila FED kup sa Belgijom 2001, ističe da bi ti porazi mogli da olakšaju posao njenim sunarodnicima.

Rekla bih da Belgija imao 50 odsto šansi da osvoji Dejvis kup. Mnogo toga zavisi od toga kako će se Gofan izboriti sa pritiskom, ali je Mari pod još većim. Mislim da je Marija moguće slomiti, kako emotivno, tako i mentalno. Ne smatram da bi publika mogla da utiče na njega, navići će se, a i očekuje da će svi biti protiv njega, a to bi moglo da mu pomogne da bude još bolje fokusiran. Nadam se da će početi da sumnja u sebe zbog toga kako Gofin igra i da će mu to smetiti i tada treba zadati pravi udarac. Tada publika može da donese prevagu. Mari može da se lako odvoji ako se oseća dobro, ali ako mu ne ide, to se vidi po njegovom govoru tela. Zato morate da mu uđete pod kožu, čak i ako igra dobro“, naglasila je Klajstersova.

Finale Dejvis kupa će biti odigrano od 27. do 29. novembra u Gentu, uprkos tome što je obezbeđenje u Belgiji podignuto na najviši nivo posle terorističkih napada u Parizu prošle nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

9 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve