Nova vest
Tenis

Subota, 07.11.2015.

20:45

Đoković: Mari je uvek poseban izazov

Novak Đoković rekao je da je Stan Vavrinka odigrao odličan drugi set u polufinalu Mastersa u Parizu.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty images

Srpski teniser plasirao se u 14. uzastopno finale pošto je savladao Švajcarca sa 6:3, 3:6, 6:0.

Đoković je rekao da je imao šanse i u drugom setu, ali da je u trećem odigrao najbolji set na turniru. Prvi teniser sveta dodao je da očekuje veliki izazov u nedeljnom finalu protiv Endija Marija.

„Iako sam izgubio drugi set, delovalo mi je da smo odigrali nekoliko izjednačenih gemova. Imao sam nekoliko brejk lopti i delovalo mi je da sam bio blizu. Ali, svaka čast Stanu jer je odigrao sjajan drugi set, dobio je pet gemova u nizu. Servirao je precizno, igrao je snažno sa osnovne linije, vraćao je mnogo loptica nazad i uspelo mu je. Odigrao je veoma doro. Ali i ja sam imao osećaj da dobro udaram lopticu. Sa tim osećajem sam i počeo treći set i odigrao najbolji set na turniru“, rekao je Đoković.

Srpski teniser će u finalu igrati protiv Endija Marija jubilarni 30. međusobni duel. Đoković je dobio 20 od prethodnih 29, uključujući i poslednji odigran u polufinalu Šangaja.

„Uvek je poseban izazov kada igram protiv njega, jer imamo rivalstvo koje dugo traje. Igrali smo nedavno u Šangaju. Ja sam odigrao jedan od najboljih mečeva protiv njega. Nadam se da ću tako odigrati i sutra. Igra izvanredan tenis cele nedelje. Oseća se dobro. Biće neizvesno. Uvek je tako. Uvek su naši mečevi fizički, ali su i psihološki veoma zahtevni. Guramo jedan drugog do krajnjih granica i ništa drugo ne očekujem ni u finalu“, dodao je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve