Nova vest
Tenis

Subota, 07.11.2015.

15:46

Mari prvi put u finalu Pariza

Britanski teniser Endi Mari prvi je finalista Mastersa u Parizu posle ne baš lake pobede nad Davidom Fererom iz Španije.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Dean Mouhtaropoulos/Getty Images

Mari je u prvom polufinalu Pariza savladao Ferera rezultatom 6:4, 6:3, posle nešto manje od 100 minuta igre.

Treći igrač sveta će se u borbi za titulu boriti sa pobednikom drugog polufinala u kojem se sastaju Novak Đoković i Stan Vavrinka.

Kao što je bilo i očekivano, meč su obeležili dugi gemovi i razmene u kojima su igrači mnogo puta udarali lopticu, a u takvim uslovima više snage imao je Mari.

On je već na startu meča napravio brejk iz druge šanse, ali nije uspeo da sačuva vođstvo, pa je Ferer izjednačio na 3:3. Ipak, dva gema kasnije Španac je ponovo poklekao i sa ’nulom’ izgubio gem, a potom i set.

David je pre toga imao četiri brejk lopte, od toga tri vezane, ali ih je propustio i njegova igra se raspala.

Međutim, uspeo je da se ’resetuje’ početkom drugog dela igre – spasio je jednu šansu rivala, a onda mu oduzeo servis za 1:3. Kada se očekivalo da će uneti neizvesnost u ovaj duel, on je ponovo stao. Mari je vezao pet gemova, od toga dva brejka, i posao završio u dva seta.

Iako je bio uzbudljiv, meč u ’Bersiju’ obilovao je greškama – Španac je napravio 20, a Britanac čak 14 više. Endi je imao mnogo više vinera i upravo mu je agresivnost u važnim trenucima donela trijumf – 26:10.

Momak iz Danblejna ostvario je i lični rekord – prvi put se u karijeri plasirao u polufinale Mastersa u Parizu, a odmah i u finale.

Srbin i Švajcarac do sada su se 24 puta, a najbolji teniser sveta vodi sa 18-4 u pobedama. Poslednji put lako ga je savladao na Mastersu u Sinsinatiju sa 6:4, 6:1, ali mu je Vavrinka uzeo, ove godine, najvredniji i najvažniji trofej – Rolan Garos.

Polufinalni meč trebalo bi da počne u subotu od 17 časova u dvorani ’Bersi’, pa će momak iz Lozane imati malo vremena za odmor, tačnije oko 16 sati.

Poslednji Masters sezone u Parizu igra se za ukupan nagradni fond od 3,83 miliona evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

7 h

U fokusu

Vidi sve