Nova vest
Tenis

Utorak, 03.11.2015.

21:11

Ćorić dobio Verdaska, Rosol opet na Rafu

Borna Ćorić pobedio je Fernanda Verdaska, dok je Lukaš Rosol osigurao novi duel sa Rafaelom Nadalom, u mečevima drugog kola Mastersa u Parizu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/Georgios Kefalas/Keystone via AP

Ćorić je još jednom pokazao da voli da igra u dvoranskim uslovima i slavio je protiv Verdaska sa dva puta po 6:4.

Borna je došao do prvog seta brejkom u finišu, dok je u drugom načinio preokret i serijom o četiri gema stigao do trijumfa i duela sa drugim nosiocem Endijem Marijem.

Lukaš Rosol ponovo će igrati protiv Rafaela Nadala zahvaljujući pobedi nad Giljermom Garsija-Lopesom u tri seta. Čeh je postao poznat kada je izbacio Španca sa Vimbldona 2012. godine, a njih dvojica su se sreli i prošle nedelje u Bazelu.

Tada je Rosol imao dobijen meč, ali se Rafa izvukao, a potom je usledio i manji verbalni sukob dvojice tenisera preko medija, zbog odugovlačenja između poena. To je bio četvrti međusobni duel Nadala i Rosola i treća pobeda ’Bika sa Maljorke’.

David Ferer bio je siguran protiv Aleksandra Dolgopolova sa 6:2, 6:2, dok je najveće iznenađenje dana napravio domaći igrač Eduar Rože-Vaslan. Francuz je posle velike borbe eliminisao Iva Karlovića, a interesantan je podatak da je dobio oba taj brejka – 4:6, 7:6 (7-1), 7:6 (7-5).

Četvrti favorit na turniru Stan Vavrinka izbacio je Bernarda Tomića rezultatom 6:3, 7:6 (8-6), dok su osim Viktora Troickog, trijumfe ostvarili i Žeremi Šardi i Roberto Bautista-Agut.

Večernji termin otvorili su Novak Đoković i Tomaž Beluči, dok ga zatvara još jedan francuski derbi u kojem se sastaju Žil Simon i Benoa Per. Upravo će se pobednici ta dva duela sastati u sledećoj rundi Mastersa u Parizu.

Turnir iz serije 1.000 počeo je u ponedeljak u prestonici Francuske, titulu brani najbolji igrač sveta Novak Đoković, a igra se za nagradni fond od 3.288.530 evra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve