Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.10.2015.

10:30

Novak za 55 minuta do četvrtfinala

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale turnira u Pekingu, pobedom nad Kinezom Žeom Žangom.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Đoković je do 26. uzastopne pobede u Pekingu došao sa 6:2, 6:1, posle 55 minuta igre.

Naredni Novakov rival biće bolji iz duela Amerikanca Džona Iznera i Džona Milmana iz Australije.

Trenutno 219. teniser sveta nije uspeo mnogo da namuči Novaka, koji je sve vreme tokom meča drugog kola diktirao svoj ritam i na kraju zasluženo slavio. Koliko je srpski teniser bio dominantan najbolje govori podatak da je samo na jednom Novakovom servis gemu stigao do 30, a priliku da ga potpuno ugrozi nije ni imao.

Tok meča:

Srpski teniser je sjajno ušao u meč, osvojivši prvi gem bez izgubljenog poena, bez ikakvih problema na servisu, a čak je uspeo i da napadne na mreži. Novak je u istom ritmu nastavio i na servisu Kineza, pa je brzo stigao do brejka, a potom svoj niz nastavio do 3:0.

Žang je u četvrtom gemu uspeo da nadmudri Đokovića i iskoristi njegove greške i tako smanji na 3:1. Od tada se igralo gem za gem, Žang nije bio u prilici da vrati brejk, ali se isto tako postarao da mu Novak ne oduzme ponovo servis do osmog gema. Tada je prvi reket sveta odigrao odlično, iskoristio je nervozu domaćeg igrača i završio prvi set sa 6:2.

Novak je na samom startu drugog seta lako osvojio svoj servis gem, a odmah potom je došao do brejka, iskoristivši prvu priliku da oduzme servis Žangu. Kao u prvom setu, srpski teniser je niz nastavio do 3:0, da bi Kinez u gemu koji je sledio prvi put na meču spasao brejk loptu i smanjio na 3:1.

Najbolji teniser sveta je od tada u potpunosti kontrolisao meč, u šestom gemu je napravio novi brejk i već u narednom gemu volej udarcem iskoristio prvu meč loptu i došao do mesta u četvrtfinale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d