Nova vest
Tenis

Subota, 22.08.2015.

23:37

Federer blista, pao i Mari

Rodžer Federer plasirao se u finale turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju, pošto je savladao Endija Marija sa 6:4, 7:6 (8-6).

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

To je peti trijumf Federera u nizu nad Škotom, a sada ukupno vodi sa 14-11.

Švajcarac će se u nedelju sa Novakom Đokovićem boriti za svoju sedmu titulu u Sinsinatiju, ukupno 24. iz Masters serije.

Federer igra briljantno tokom cele nedelje, a tako je nastavio i sada – agresivan je, precizan i nemilosrdan na servisu, tokom celog meča nije se suočio ni sa jednom brejk loptom.

U prvom setu ključni brejk Rodžer je napravio u trećem gemu, Mari je u sledećem poveo 0:30, ali od tada se Švajcarac nije našao u problemu na svoj servis.

Drugi set bio je izuzetno tvrd, jedinu brejk loptu Škot je spasao snažnim servisom na T liniju, pa je pobednika odlučivao taj brejk.

Mari je bio nervozan na startu ’dodatnog gema’, napravio je tri neiznuđene greške, ali se vratio u igru sjajnim riternom na prvi servis Federera, pa je od 1:3 došao do vođstva 5:4.

Ipak, Federer je odigrao dva izvrsna forhenda i došao do meč lopte. Mari ju je anulirao preciznim servisom, a ključan je bio sledeći poen u kojem je Rodžer imao mnogo sreće – loše je zahvatio lopticu na riternu, ona je ipak prešla mrežu, a Švajcarac je osvojio taj poen.

Drugu meč loptu Federer nije propustio, lepo je napao i završio poen na mreži, time i meč.

Finale Đoković – Federer na programu je u nedelju od 19.00, a u međusobnom skoru rezultat je 20-20.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

147 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve