Nova vest
Tenis

Subota, 22.08.2015.

14:25

Novak: Federer je i dalje dominantan

Najbolji teniser sveta Novak Đoković rekao je da veruje da je Rodžer Federer i dalje dominantan, ali da je morao da promeni svoju igru tokom godina.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images
Getty Images

Federer je pre dve nedelje napunio 34 godine, ali na terenu ne pokazuje da planira uskoro da završi karijeru.

Nedavno je rekao da je bolji igrač nego što je bio pre deset godina, a na pitanje da li je primetio neke promene u igri švajcarskog tenisera, Novak je odgovorio:

Rodžer definitivno više izlazi na mrežu poslednjih godina i pokušava da skrati poene i to radi veoma dobro. Očigledno je da to i mora da uradi, odnosno da napravi neke taktičke promene da bi se prilagodio novoj generaciji igrača. Mislim da Mari, Nadal i ja imam veoma dobar ritern i igru sa osnovne linije, uz dobre pasing šotove. Mislim da on pokušava da malo izmeša udarce i igra i dalje veoma, veoma dobro. Verujem da će on dati bolji odgovor kako se oseća na terenu sada u poređenju sa pre deset godina, ali se definitivno oseća samouvereno na terenu”.

Đoković je definitivno jedan od najvećih rivala koje je Federer imao tokom karijere. Njih dvojica su odigrali 40 susreta, trenutno je 20-20 u pobedama, a postoji mogućnost da će se sastati već ove nedelje u Sinsinatiju, pošto kasnije tokom dana obojica igraju za finale tog Mastersa.

Iako je početkom ove nedelje izgubio drugo mesto na ATP listi od Britanca Endija Marija, Federer je i dalje u samom vrhu svetskog tenisa, a Đoković ističe da i dalje zna kako da namuči veliki broj tenisera, pa čak i njega.

On je i dalje veoma dominantan. Stiže do same završnice Gren slemova i velikih turnira. Uvek znate da će igrati na visokom nivou i zato vas tera da se pomučite da biste ga pobedili. Njegov forhend je i dalje jedno od njegovih najjačih oružja. Ima veoma precizan servis, odličan slajs, izlazi na mrežu i oduzima vam vreme. Iskreno, teniseri, uključujući mene, ne vole kada im rival oduzima mnogo vremena. Mislim da je to nešto što on taktički pokušava da uradi. Njegova igra je veoma raznovrsna i celokupna. On može da igra odbranu, napad, šta god želi. I mislim da zato opstaje toliko dugo u vrhu”, naglasio je Đoković.

Đoković se od 19 časova sastaje sa Ukrajincem Aleksandrom Dolgopolovim u polufinalu Mastersa u Sinsinatiju, a odmah posle njih dvojice na terenu će se naći Mari i Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve