Nova vest
Tenis

Subota, 22.08.2015.

02:24

Federer lagano do polufinala

Rodžer Federer plasirao se u polufinale turnira iz Masters 1000 serije u Sinsinatiju, pošto je savladao Felisijana Lopesa sa 6:3, 6:4.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

To je deseta Federerova pobeda nad Špancem u isto toliko međusobnih okršaja, a u borbi za finale čeka ga Endi Mari, koji je u tri seta dobio Gaskea.

Prvi set trajao je samo 26 minuta i ličio je na mnoge koje je Federer dobio u karijeri – u svojim gemovima ukupno je izgubio četiri poena, a u šestom gemu je napravio brejk koji mu je bio dovoljan za vođstvo u setovima.

U drugom setu videli smo za nijansu veću borbu – Lopes je spasao brejk loptu snažnim servisom, a onda je u šestom gemu došao do 0:40. Tada se Špancu stegla ruka, Federer je kratke lopte koristio za napade i osvojio je pet poena u nizu za 3:3.

Moglo se i očekivati, Lopes je pao već u sledećem gemu, a Federer ponovo napravio brejk koji je rutinski sačuvao do kraja i završio posao za 62 minuta.

Federer je do sada šest puta slavio u Sinsinatiju, njegova igra sada deluje impresivno pred okršaj sa Marijem, kojeg je dobio u polufinalu Vimbldona. Taj duel drugi je po redu u subotu, posle meča Đoković – Dolgopolov koji počinje u 19.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve