Nova vest
Tenis

Četvrtak, 20.08.2015.

19:54

JJ u četvrtfinalu posle niza preokreta!

Srpska teniserka Jelena Janković plasirala se u četvrtfinale turnira u Sinsinatiju trijumfom nad Čehinjom Karolinom Pliškovom u tri seta.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Getty Images

Jankovićeva je u prvom međusobnom susretu sa Pliškovom slavila sa 6:2, 3:6, 7:5, posle dva sata i četiri minuta igre.

Jelenina naredna rivalka biće Ana Karolina Šmidlova iz Slovačke, koja je pobedila Amerikanku Varvaru Lepčenko sa 6:3, 3:6, 6:4.

Jelena je odigrala meč pun uspona i padova, a sama je bila kriva što se Pliškova vratila u meč u drugom setu. Srpska teniserka je odigrala prvi set bez greške, činilo se da drži kontrolu u drugom, ali je presudio šesti gem, kada je Jankovićeva svojim greškama dozvolila rivalki brejk, koji ona nije ispuštala do izjednačenja.

Treći set je u početku pripao Pliškovoj, koja je vodila sa 5:2 i servirala za meč, ali je tada usledio Jelenin preokret. Nanizala je pet gemova zaredom, napravila je tri brejka i na kraju zasluženo prošla među osam najboljih teniserki u Ohaju.

Tok meča:

Jelena je odlično ušla u meč, uspela je odmah da izvrši pritisak na servisu Pliškove i dođe do dve brejk lopte. Čehinja je, međutim, uzvratila i izjednačila, a potom spasla i treću brejk loptu jer je srpska teniserka napravila grešku, pa je vrlo brzo stigla do 1:0. JJ je odmah uzvratila za izjednačenje i nastavila sa agresivnom igrom, ali je svojim greškama pomagala svojoj rivalki, ali je i u trećem gemu imala šansu za brejk, koju je i iskoristila za vođstvo 2:1.

Srpska teniserka je nastavila u sjajnom ritmu i bez izgubljenog poena potvrdila brejk, a potom je izborila tri brejk lopte i brzo povela sa 4:1. Pliškova joj je pružila nešto veći otpor u gemu koji je sledio, ali je JJ sigurno povećala svoju prednost i došla na gem od prvog seta. Češka teniserka je uspela samo da produži set osvojivši sedmi gem, da bi Jelena u narednom odservirala za set posle pola sata igre.

Početak drugog seta protekao je u izjednačenoj igri i Pliškova je konačno pronašla svoju igru, ali nije imala priliku da oduzme srpskoj teniserki servis. Jelena je takođe imala problema da dođe do brejk prilike, pa nije bilo brejkova u prvih pet gemova, ali se to promenilo u šestom kada joj je Pliškova oduzela servis.

Čehinja je tada bila agresivnija, iskoristila je greške Jankovićeve i zasluženo povela sa 4:2. Posle sigurnog gema Pliškove, usledio je jedan isti takav od srpske teniserke, da bi Čehinja odmah potom uspela da osvoji drugi set i izbori treći.

Jelena je sigurnije ušla u treći set, ali joj je posle nekoliko grešaka ta sigurnost nestala. Pliškova je tako izborila dve brejk lopte koje je Jelena odbranila, a srpska teniserka je potom uzvratila za 1:0. Jankovićeva je igrala bolje u narednim gemovima, ali su je greške skupo koštale, pa je Čehinja prva došla do brejka za 3:2.

Pliškova je potom nastavila niz i u osmom gemu je servirala za meč, da bi joj JJ tada oduzela servis, a potom je, iako je napravila devetu servis grešku, uspela da smanji na 5:4. U narednom gemu je na najbolji mogući način iskoristila greške svoje rivalke i vratila se u meč izjednačivši na 5:5. Pliškova je potom imala nekoliko prilika za brejk, JJ je svaki put uzvratila, a potom i povela sa 6:5 i u narednom gemu napravila novi brejk za trijumf posle nešto više od dva sata igre.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve