Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 17.08.2015.

13:30

Kokinakis o cirkusu sa Kirjosom i Herisonom

Australijski teniser Tanasi Kokinakis prvi put se oglasio povodom skandala u koji ga je uvukao Nik Kirjos, kao i o sukobu sa Rajanom Herisonom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Scott Barbour/Getty Images

Kokinakis se našao na udaru javnosti kada je Kirjos u meču sa Vavrinkom rekao da je Tanasi spavao sa Donom Vekić za koju se sumnja da je sa Stanom u vezi.

Nekoliko dana kasnije usledila je žustra svađa sa Herisonom u kvalifikacijama za Masters u Sinsinatiju.

19-godišnji igrač pobedio je Amerikanca, a onda i Marsela Ilhana u poslednjem kolu kvalifikacija, iako je u trećem setu gubio sa 3:0.

„Bilo je interesantno, pravi cirkus. Nisam mnogo spavao tokom nedelje u kojoj su se dogodila ta dva incidenta. Nisam mnogo spavao ni prošle noći, ali sam se srećom oporavio i igram na turniru. Pokušavam da se koncentrišem na to i srećan sam što sam pronašao način da pobedim“, rekao je Kokinakis.

Australijanac nije imao mnogo problema u kvalifikacijama turnira ove godine, pošto je ostvario 15 pobeda, uz samo jedan poraz. Jedini neuspeh desio se prošle nedelje u Montrealu posle čega mu se život drastično promenio.

„Izgubio sam u kvalifikacijama i bio sam veoma potišten zbog toga što se desilo u Montrealu. Sedeo sam za laptopom i gledao meč između Kirjosa i Vavrinke, a onda je moj telefon ’poludeo’. Bio sam u fazonu ’O, Isuse".

Kirjos je u duelu sa Stanom prešao granicu dobrog ukusa i u jednom trenutku rekao je: „Kokinakis (76. teniser sveta) je je..o tvoju devojku“ misleći na Hrvaticu Donu Vekić, „Izvini, druže, što ti to saopštavam“.

„Gledao sam, ali nisam znao šta se tačno desilo. Saznao sam od jednog momka sa ’Fox Sportsa’ koji mi je poslao ’tvit’. Poprilično je bilo ludo to što se dogodilo. Očigledno je da nije trebalo to da kaže u tim okolnostima. Ali, desilo se i moramo nastaviti dalje“, naveo je mladi Ozi.

Momak iz Adelejda raščistio je sve što je imao i sa Vavrinkom, i sa mladom Hrvaticom sa kojom se zabavljao pre nego što je ona upoznala Švajcarca.

„Nik mi se izvinio. Rekao sam mu i bio veoma jasan da ne sme to da radi. Ako ima problem, mora reći privatno jer način na koji se poneo definitivno nije ispravan. Ali, kao što sam rekao, srećan sam što sam se kvalifikovao u glavni žreb Sinsinatija i na to se fokusiram. Imam težak meč ispred sebe i moram da budem koncentrisan na svoj posao“, kazao je Tanasi.

On će se u prvoj rundi sastati sa Italijanom Fabiom Fonjinijem do kojeg je došao kroz kvalifikacije, koje je obeležio veliki sukob sa Rajanom Herisonom.

Kokinakisa i Herisona je sudija morao da razdvoji po završetku meča u kvalifikacijama za Masters u Sinsinatiju, koji je mladi Australijanac dobio sa 7:5, 3:6, 7:6 (7-2). Dvojica tenisera su na mreži imali verbalni sukob, a Amerikanac je čak Kokinakisu zapretio da će ga sahraniti.

„Očigledno je bilo varnica na terenu. Nisam bio saglasan sa onim što mi je rekao pri rezultatu 6:5 jer mislim da nisam uradio ništa da ga isprovociram. On je izneo nekoliko stvari sa kojima nisam bio saglasan i to je to. Ali želim to da zadržim na terenu”, dodao je Australijanac.

Herison je naveo da je Kokinakis bio taj koji je produžio sukob i posle meča.

„Kod mreže sam mu rekao da nisam saglasan sa njegovim rečima. On je rekao ’dobar meč’ i misli da je to u redu. Samo sam mu odgovorio da to nije bio slučaj“.

Ljudi koji su gledali meč istakli su da je Herison u jednom trenutku viknuo: “Tvoja cela ekipa je skroz kul”, aludirajući na sve što se desilo sredinom nedelje.

„To je ono zbog čeka sam se najviše iznervirao, to je bio glavni razlog jer mislim da je spomenuo nešto čemu nije mesto na terenu. Razgovarao sam sa sudijom o nekoliko pravila koje je prekršio jer mislim da je to učinio više puta tokom važnih poena i zbog toga sam bio razočaran. Onda je on počeo da me ’uvlači’ u to (skandal sa Kirjosom). Mislio sam da nije neophodno i to je ono što se desilo“, otkrio je Kokinakis.

19-godišnji teniser svestan je da između vrhunskih sportista postoje mnoge razmirice.

„Nije bilo idealno, ali radije ne bih brinuo o tome. Kada se bavite sportom, to se dešava. Pokušavam da sve ostavim sa strane kada izađem na teren. Nisam imao nikakvih neprijatnosti van terena ili od publike sa tribina. Bili su veoma dobri prema meni i srećan sam zbog načina na koji su me pozdravili na terenu“, rekao je on.

Kokinakis je podvukao da ima podršku kolega sa Tura, iako je poslednjih nekoliko dana prošao kroz „pakao“.

„Mnogi momci su veoma dobri, maltene svi. Dobri su prema meni i ne mislim da sam u ičemu pogrešio. Dobijam savete od svakoga. Govore mi da ne brinem o tome i da se koncentrišem na svoj posao. To je u redu, ali sam želeo da kažem nešto, a da ne dižem mnogo tenzije“, zaključio je Kokinakis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve