Nova vest
Tenis

Subota, 15.08.2015.

09:20

Rafa preslab za Keija, Mari dobio Congu

Kei Nišikori i Endi Mari igraće u polufinalu turnira iz Masters 1000 serije u Montrealu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Japanac je lako savladao Rafaela Nadala sa 6:2, 6:4, dok je Škot bio bolji od branioca titule Žo-Vilfreda Conge sa 6:4, 6:4.

Tokom 82 minuta dugog meča Nišikori je iskoristio sve četiri brejk lopte, a na drugoj strani je spasao dve od tri sa kojima se suočio. U oba seta Japanac je već u ranoj fazi pravio brejk i dolazio do duplog brejka viška, u drugom setu je Nadal uspeo da vrati jedan brejk, ali Nišikori je relativno rutinski dobio meč, prvi put u osmom okršaju sa Špancem.

To je 46. pobeda ove sezone za Nišikorija, koji će igrati u petom Masters polufinalu i boriće se za drugo finale (prvo je igrao u Madridu prošle godine i izgubio je baš od Nadala).

“Nadal nije ubacivao mnogo prvih servisa, tako da sam znao da moram da budem agresivan na drugi servis. Sve je funkcionisalo kako treba i srećan sam zbog pobede. Bio sam blizu trijumfa u Madridu, ali danas sam dominirao“, rekao je Nišikori.

Prvi put posle deset godina Nadal još nije osvojio Masters trofej u ovoj fazi sezone, a prilično lak poraz ponovo stavlja znak pitanja nad njegovom formom, iako se činilo da je pobedom u Hamburgu dobio na samopouzdanju.

U drugom polufinalu Mariju je bilo potrebno 99 minuta da savlada Congu i tako i matematički obezbedi plasman na završni Masters. U prvom setu Škot je napravio brejk u petom gemu, u sledećem gemu spasao je brejk loptu, a zatim je bez poteškoća priveo set kraju.

U drugom setu Conga je u četvrtom gemu propustio dve vezane brejk šanse, Mari svoju priliku u sedmom gemu nije propustio i došao je do pobede.

Mari je dobio Nišikorija u četiri od pet međusobnih okršaja, a taj duel na programu je između subote i nedelje od dva ujutru po srednjoevropskom vremenu. Prethodno, od 21 čas, sastaju se Novak Đoković i Žeremi Šardi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve