Nova vest
Tenis

Petak, 15.05.2015.

23:44

Vavrinka izbacio Nadala u Rimu!

Stanislas Vavrinka poslednji je polufinalista Mastersa u Rimu, pošto je u četvrtfinalu pobedio Rafaela Nadala sa 7:6(7), 6:2.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Beta/AP

Vavrinka je tako ostvario drugu uzastopnu pobedu protiv Španca posle 15 poraza.

Nadal je bio silno motivisan da se osveti Švajcarcu za poraz iz finala Australijan opena 2014. godine, ali nije uspeo i sigurno će ga i ovaj poraz boleti.

Imao je u taj-brejku prvog seta 6-2 i četiri vezane set lopte, ali Vavrinka je dobio sedam od narednih osam poena i tako prelomio meč.

U drugom setu Švajcarcu je bilo mnogo lakše. Brzo je stigao do dva brejka prednosti u petom gemu i do kraja je uspeo da zadrži svoje servise za veliki trijumf.

Vavrinka je odigrao briljantan meč, podsetio je na svoja najbolja izdanja sa Australijan opena i potpuno zasluženo se našao u polufinalu. Nadal je meč počeo veoma dobro, u dva navrata u prvom setu imao je brejk viška, imao je i četiri set lopte, ali Švajcarac je imao odgovor za sve.

Rival Vavrinki u subotnjem polufinalu biće Rodžer Federer, dok se u drugom sastaju Novak Đoković i David Ferer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

130 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve