Nova vest
Tenis

Petak, 15.05.2015.

19:22

Gavrilova nastavlja bajku u Rimu

Ruska teniserka Darja Gavrilova nastavlja bajku na WTA turniru u Rimu pošto se prvi put u karijeri plasirala u polufinale.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Photo by Ian Walton/Getty Images

Gavrilova igra sjajan turnir, a u četvrtfinalu je eliminisala 65. teniserku sveta Kristinu Mekhejl sa 6:2, 6:4.

21-godišnja igračica iz Rusije, koja će napraviti skok od najmanje 33 mesta na WTA listi, pre Amerikanke savladala je Belindu Benčič, Anu Ivanović i Timeu Baščinski.

U borbi za finale sada je očekuje pobednica meča u kojem se večeras sastaju Ruskinja Marija Šarapova i Viktorija Azarenka iz Belorusije.

Udrugom polufinalu učesnice su već poznate, a to su Rumunka Simona Halep i Španjolka Karla Suares-Navaro.

Simona je razbila sunarodnicu Dulgeru sa 6:1, 6:0 za manje od sat vremena igre i plasirala se u drugo polufinale Rima u poslednje tri godine.

„Danas je bio veoma dobar meč – ona je bila veoma umorna zbog teških mečeva koje je odigrala ovih dana, pa sam ja bila u prednosti. Nikada nije lako igrati protiv Rumunke, ali tokom meča zaboravite ko vam je protivnik – samo izađete i radite svoj posao“, rekla je Halep.

Karla Suares-Navaro napravila je iznenađenje eliminacijom četvrte teniserke sveta Petre Kvitove, ali je posle titule u Madridu bilo očekivano da će Čehinja doživeti pad. Španjolka je za 75 minuta pobedila rezultatom 6:3, 6:2 i postala prva igračica koja je ove sezone ostvarila 30 pobeda.

„Mislim da sam igrala solidno ceo meč, a u pojedinim trenucima sam bila veoma agresivna što je protiv Petre veoma važno jer ona udara lopticu tako dobro. Bila sam fokusirana na svoju igru i borila se za svaki poen. Sada igram mnogo agresivnije i imam mnogo više samopouzdanja – uživam u svakom meču koji igram“, rekla je Suares-Navaro.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve