Nova vest
Tenis

Petak, 15.05.2015.

15:25

Federer lako sa Berdihom, čeka Rafu

Drugi teniser sveta Rodžer Federer savladao je Tomaša Berdiha sa 6:3, 6:3 u četvrtfinalu turnira iz Masters 1000 serije u Rimu.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

U polufinalu će se Federer sastati sa boljim iz okršaja Rafael Nadal – Stan Vavrinka, koji je na programu od 21.00.

U suvim, blago vetrovitim uslovima Federer se snašao mnogo bolje, igrao je agresivno i zasluženo je došao do trijumfa posle 66 minuta igre.

Nije delovalo da će biti toliko lako, pogotovo što je Berdih prvi napravio brejk, u petom gemu. Međutim, to je bilo sve od Čeha, pošto je Rodžer nanizao četiri gema i osvojio set.

I u drugom setu Berdih se držao do polovine seta, do rezultata 3:3, ali onda je Federer ponovo preuzeo kontrolu, u naredna tri gema ukupno je izgubio četiri poena i okončao je meč.

Turnir u Rimu jedan je od retkih koji Federer nikada nije osvojio – prvo finale igrao je još 2003. godine kada je poražen od Feliksa Mantilje, a još dva puta ga je na korak do trofeja zaustavio Rafael Nadal (2006, 2013).

Berdih ove sezone nije ispao pre četvrtfinala i to svakako jeste uspešna sezona, ali sa druge strane tu je njegov skor sa igračima iz Top 10 - devet poraza, bez ijedne pobede.

U polufinale se već plasirao David Ferer pobedom nad Davidom Gofanom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

43 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve