Nova vest
Tenis

Sreda, 01.04.2015.

03:44

Đoković: Loš dan, goreo sam iznutra

Novak Đoković rekao je posle pobede nad Aleksandrom Dolgopolovom da se nije osećao sveže na terenu, pre sveg sa mentalnog aspekta.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Novak je bio na ivici poraza, imao je set i brejk zaostatka, ali je uspeo da slavi sa 6:7, 7:5, 6:0.

“Nekako sam se izborio. Bio sam frustriran i gubio sam smirenost u prvom setu jer se nisam osećao dobro. Pokušavao sam da se smirim, ali goreo sam iznutra“, rekao je Đoković.

“Pokušavao sam da pronađem način da se vratim u meč. Bio je ovo loš dan – igrao sam mnogo od početka sezone i ne osećam se toliko mentalno sveže na terenu, iako pokušavam. Sada se nisam osećao dobro, čak ni na zagrevanju, ali opet sam u četvrtfinalu. Lako je moglo da ode i na drugu stranu, ali zadovoljan sam što sam se izborio i to je ono što je pozitivno iz ovog meča. Veliki je plus i znači za samopouzdanje kada se dobije meč uprkos lošoj igri“, dodao je Novak posle vrlo teškog trijumfa.

Sledeći Novakov rival biće David Ferer, koji je pobedio Žila Simona sa 7:6, 6:0. Taj duel na programu je u četvrtak.

“Dan pauze definitivno će mi pomoći da se oporavim mentalno, potšo sam fizički u redu. Nadam se da ću igrati bolje. Svestan sam da će biti velika bitka - ne zovu ga bez razloga 'zid' - vraća mnogo loptica u teren i veoma je borben“, kaže srpski teniser.

Sa 32-godišnjim Špancem, koji i ove sezone igra sjajno i već ima tri titule, Đoković je igrao 18 puta i ima 13 pobeda. Srpski teniser upisao je sedam uzastopnih pobeda nad Fererom, poslednju u Šangaju prošle godine sa 6:4, 6:2.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

25 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve