Nova vest
Tenis

Utorak, 31.03.2015.

22:57

Mariju 500. pobeda, torta i prolaz

Četvrti teniser sveta Endi Mari plasirao se u četvrtfinale Masters turnira u Majamiju, pošto je savladao Kevina Andersona sa 6:4, 3:6, 6:3.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

To je 500. ATP pobeda za Škota u karijeri, a ostvario ju je u mestu koje mu je baza, pošto u Majamiju trenira i provodi najviše vremena tokom godine.

Mari, koji je na Floridi osvojio titule 2009. i 2013. godine, za plasman u polufinale boriće se sa mladim Dominikom Timom, koji je u tri seta dobio Adrijana Manarina.

U prvom setu Mari je u ranoj fazi napravio brejk i do kraja je uspeo da ga sačuva, iako se suočio sa dve brejk lopte.

Južnoafrikanac se razigrao na startu drugog seta i iskoristio je osetni pad u igri rivala, pa je poveo sa 4:0. Činilo se da je set tada gotov, ali Endi se nije predavao – osvaja dva gema u nizu i dolazi do 0:30 na servis Andersona.

Međutim, tada je Kevinu proradio prvi servis, uspeo je da preokrene u tom gemu, a u narednom na svoj servis nije imao problema i izborio je treći set.

Već na startu odlučujućeg seta Mari je napravio brejk, ali je usledio novi kratkotrajni pad i Anderson se vratio u meč. Ipak, Južnoafrikanac se nešto slabije kretao, a Mari je bio u usponu – napravio je novi brejk, osetilo se da je tada prelomio, što se i ispostavilo tačnim.

Posle meča organizatori su spremili lepo iznenađenje i počastili su Endija tortom za 500. pobedu u karijeri.

U jedinom dosadašnjem meču sa Timom, rivalom u četvrtfinalu, Mari je slavio sa 6:4, 3:6, 6:3, prošle godine u Roterdamu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

2 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve