Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.03.2015.

12:30

USA Today: Ni Brejdi kao Novak

Popularnost Novaka Đokovića u Srbiji je neuporediva sa bilo kojim sportistom u SAD. Ona je neverovatna, piše ’USA today’.

Izvor: B92

Autor:B92

Default images
Starsport

Američki novinar Kris Čejs smatra da čak ni Tom Brejdi, Kobi Brajant i Lebron Džejms ne mogu da se porede u ovom segmentu sa Đokovićem.

„Tom Brejdi je obožavan u Bostonu, ali u ostatku SAD nije toliko. Isti slučaj je sa Pejtonom Meningom u Indijanapolisu i Denveru. Kobi Brajant i Lebron Džejms su voljeni širom cele zemlje, ali u isto vreme imaju i brojne kritičare“, piše Čejs.

„Čak su i Tajger Vuds i Majkl Felps na vrhuncu svoje popularnosti bili više kritikovani nego hvaljeni. To je najviše zbog činjenica da su SAD toliko velike da ne dozvoljavaju univerzalnu ljubav. Ali, to nije slučaj u Srbiji, gde Novak Đoković izaziiva ludilo u rangu Bitlsa gde god da se pojavi. 20.000 ljudi može da se pojavi i luduje na koncertu Tejlor Svift, ali Đoković podiže celu Srbiju na noge kada god zakorači u zemlju. To je bilo možda i najočiglednije u sredu, kada je više hiljada Kraljevčana došlo na trening pred Dejvis kup duel između Srbije i Hrvatske. Da, to je bio samo trening“, dodaje Čejs.

Novak je na trening pozvao navijače koji nisu uspeli da dođu do ulaznica za mečeve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

62 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve