Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.02.2015.

11:00

Đoković: Imamo Boris i ja još posla

Najbolji teniser sveta izjavio je da mu je trener Boris Beker mnogo pomogao na psihološkom planu i da njih dvojica imaju još mnogo ciljeva da ostvare.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Lee Jin-man

Đoković je o treneru govorio pred nastup na ATP turniru u Dubaiju, gde takmičenje počinje u ponedeljak u dubl konkurenciji sa Laslom Đereom.

On je istakao da savršeno funkcioniše sa Bekerom i da su stvari ’kliknule’ u pravo vreme.

„Imamo još mnogo toga da ostvarimo – ovo je bio samo početak. ’Kliknuli’ smo posebno u drugom delu 2014. godine, kako na terenu, tako i van njega“, rekao je Đoković.

Pre nastupa na ATP turniru u Dubaiju gde je prvi nosilac, srpski igrač rekao je da mu mnogo znači pomoć Nemca koji je u otprilike isto vreme kao on postao otac.

„Imamo slične karijere jer mislim da je i on postao otac kada je imao 26-27 godina. Razgovarali smo o tom segmentu života, kako će to uticati na ne tenis i karijeru, i kako organizivati život“, dodao je Novak.

Saradnja dvojice velikana ovog sporta nije počela sjajno, ali je onda Đoković osvojio dva od poslednja tri Gren slema.

„Konstantno učim od njega. Mnogo je doprineo sa psihološkog aspekta pošto je bio u istim situacijama ranije. Razume izazove sa kojima moram da se susrećem i prepreke koje moram da pređem kako bi osvajao velike titule“, naveo je Beograđanin.

27-godišnji igrač već se nalazi među 10 najboljih tenisera u istoriji, ali ističe da ima snage i volje za još nekoliko sezona na vrhunskom nivou.

„Ostalo je još nekoliko godina u mojim nogama i glavi. Ljudi pamte pobede, ali je meni važnije što imam pravu strast prema sportu. Sposoban sam da trajem dugi vremenski period i verujem da će rezultati doći kao posledica te čiste emocije igranja sporta u koji sam se zaljubio od trenutka kada sam prvi put uzeo reket u ruke“, zaključio je Đoković.

Srpski teniser juri petu titulu u Dubaiju, a nastup u singl konkurenciji započinje duelom sa Kanađaninom Vasekom Pospišilom.

Turnir u gradu u Emiratima igra se za nagradni fond od dva i po miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

34 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve