Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 23.02.2015.

09:38

"Matori" Karlović u istoriji tenisa

Hrvatski teniser Ivo Karlović ušao je u istoriju tenisa kao najstariji igrač koji je osvojio titulu u poslednjih 26 godina.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Alan Diaz

Karlović je u nedelju osvojio trofej u Delrej Biču sa nepunih 36 godina, a ovaj uspeh biće mu pravi rođendanski poklon koji je za šest dana.

’Doktor Ivo’ slavio je protiv domaćeg tenisera Donalda Janga sa dva puta po 6:3, posle 70 minuta igre u Delrej Biču.

Karlović je tako nasledio Džimija Konorsa koji je 1989. godine s 37 godina osvojio turnir u Tel Avivu.

"Neverovatan osećaj! Presrećan sam što ovako igram u svojim godinama, a ova titula mi daje samo dodatan podsticaj za buduće turnire",

On je potpuno dominirao u američkom gradu pošto je na pet duela odservirao čak 91 as, što je u proseku više od 18 po meču.
naveo je Karlović.

Karlovićev protivnik u finalu Donald Jang samo je čestitao deset godina starijem kolegi.

"Ne možete ući u ritam kad igrate protiv Karlovića. Čudan je to osećaj. Jednostavno ne možete ’uloviti’ njegov servis. Odigrao je sjajan meč i mogu mu samo čestitati na pobedi", dodao je Jang.

"Zdrav sam, osećam se snažno. Ne znam koliko ću dugo još ovako, ali osećam se dobro. Uostalom, rezultati svih testova su mi isti kao i pre osam godina", poručio je Karlović.

Hrvat je trijumfom u Delrej Biču osvojio 250 ATP bodova i 84.250 dolara.

Zanimljivo, od početka sezone, od 15 odigranih turnira na čak osam trijumfovali su igrači koji su ušli u četvrtu deceniju života. Vavrinka, koji će u martu napuniti 30 godina, osvojio je još dva turnira, a uspešni su bili i Pablo Kuevas i Rišar Gaske koji su blizu da stignu taj broj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve