Nova vest
Tenis

Četvrtak, 08.01.2015.

14:28

RF sa ivice poraza do četvrtfinala

Švajcarski teniser Rodžer Federer započeo je 2015. godinu teškom pobedom nad 153. igračem sveta Džonom Milmanom.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images
Beta/AP Photo/Tertius Pickard

Federer je bio na ivici poraza protiv 25-godišnjeg Australijanca, ali je uspeo da pobedi rezultatom 4:6, 6:4, 6:3 i plasira se u četvrtfinale ATP turnira u Brizbejnu.

Švajcarac je i pored toga što je odigrao loš meč zabeležio 997. pobedu u karijeri i već u Brizbejnu bi mogao do magičnog broja 1.000.

Malo poznati Milman imao je set i brejk prednosti u jednom trenutku, ali je ključni momenat meča bio ribrejk koji je Federer napravio za 3:2 u drugom setu. Tada je usledila serija Švajcarca koji je na iskustvo dobio duel.

Njegov suparnik u četvrtfinalu biće Australijanac Džejms Dakvort, trenutno 125. teniser sveta. Dakvort je napravio mini iznenađenje preokretom nad Jarkom Nieminenom, rezultatom 4:6, 7:6, 6:3.

Miloš Raonić nije imao problema protiv Mikaela Kukuškina iz Kazahstana, pobedivši sa 6:3, 6:4. Treći nosilac turnira u Brizbejnu igraće protiv Semjuela Grota, koji je posle velike borbe eliminisao Lukaša Kubota.

Grot je osvojio prvi deo igre, ali je do trijumfa stigao tek u taj brejku odlučujućeg seta – 6:4, 6:7, 7:6.

Martin Kližan, Kei Nišikori, Grigor Dimitrov i Bernard Tomić plasirali su se u sredu u četvrtfinale ATP trunira u Brizbejnu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve