Nova vest
Tenis

Subota, 03.01.2015.

13:56

Federer: Moram bolje na Slemovima

Rodžer Federer u 2015. godini želi da ostvari bolje rezultate na Gren slem turnirima nego prošle sezone.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

Švajcarac je igrao finale na Vimbldonu, polufinale u Melburnu i na US openu, kao i četvrto kolo na Rolan Garosu.

“Želim da napravim korak dalje jer to što sam bio blizu nije dovoljno dobro. Nije da sam bio loš na Slemovima, ali voleo bih da budem još bolji“, rekao je Federer.

Prošle sezone imali smo dvojicu novih osvajača Gren slem trofeja – Stana Vavrinku i Marina Čilića.

“Videćemo da li dolaze do smene među vodećima, ali Sten je bio impresivan, pobedio je Đokovića i osvojio titulu u Melburnu. Čilić je bio spektakulran u završnici US opena, ne samo protiv mene, već i u finalu sa Nišikorijem“, kaže 33-godišnji Švajcarac.

Federer sezonu počinje u Brizbejnu, a prvi rival biće mu bolji iz meča kvalifikanta i domaćeg igrača sa ’vajld kardom’ Džona Milmana.

“Voleo bih da osvojim ovaj turnir. Bio sam blizu prošle godine, uvek volim da podignem trofej u mestu u kojem mi to još nije pošlo za rukom. Neverovatno sam ’napumpan’ da odigram dobro ove nedelje“, rekao je Federer, koji je prošle godine izgubio u finalu od Lejtona Hjuita.

Ako osvoji titulu, Federer će postati tek treći igrač u istoriji sa barem 1000 ATP pobeda, posle Džimija Konorsa (1253) i Ivana Lendla (1071).

Rodžerov projektovani rival u četvrtfinalu jeste Žil Simon, u polufinalu Grigor Dimitrov, a u finalu Kei Nišikori.

Najavu teniske 2015. godine pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve