Nova vest
Tenis

Subota, 03.01.2015.

11:51

"Mrtav" posle 90 minuta sa Novakom

Karim Alaf, juniorski teniser iz Sirije, ispunio je svoj san – na egzibicionom turniru u Abu Dabiju bio je sparing partner najboljim teniserima sveta.

Izvor: SO

Autor: SO

Default images
Beta/AP

“Neverovatno je iskustvo trenirati sa profesionalcima. Vidi se i na televiziji da igraju u neverovatnom ritmu, ali osetiti to na terenu sasvim je drugačije iskustvo“, rekao je 16-godišnji Alaf.

Mladić iz Sirije trenirao je sa Novakom Đokovićem i sa Endijem Marijem.

“Novak je bio veoma konstantan, igrao je u jakom ritmu i bilo mi je teško da pratim. Bio sam ’mrtav’ posle tih 90 minuta. Novak ne govori na treningu. Ali sa Marijem je bilo drugačije – pitao me je odakle sam, šta radim...“.

Alaf kaže da ga je još jedna osoba fascinirala.

“To što je Boris Beker bio na terenu nametnulo mi je dodatni pritisak. Jedan vimbldonski šampion na terenu, jedan pored, i to čovek koji je osvojio Vimbldon kada je bio samo godinu stariji nego što sam ja sada“.

Endi Mari prisetio se svojih klinačkih dana.

“Sve do 15. godine sam trenirao u Škotskoj, a tu nisam imao sa kime da sparingujem. Onda sam otišao u Barselonu, pa sam nekoliko puta trenirao sa Karlosom Mojoj, kao i sa Giljermom Korijom, kojeg sam voleo da gledam. Dobro se sećam toga – deca iz akademije dolazila su na te treninge da navijaju za mene. To je verovatno nerviralo profesionalce – gomila 15-godišnjaka koja aplaudira posle svakog poena koji uspem da osvojim“, rekao je uz smeh Škot.

Izgleda da ih je mladi Alaf dobro spremio, pošto su i Đoković i Mari lako dobili polufinalne mečeve i sastaće se u finalu, u subotu od 16 časova.

Najavu teniske 2015. godine pročitajte u temi Saše Ozma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve