Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.11.2014.

23:10

Raonić: Da sam izašao na teren…

Kanadski teniser Miloš Raonić izjavio je da bi mnogo rizikovao da je izašao na meč protiv Keija Nišikorija na Završnom Mastersu u Londonu.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Raonić je odustao pre trećeg kola u grupi zbog povrede butnog mišića, a zamenio ga je David Ferer.

Miloš je istakao da bi se povreda znatno pogoršala da je izašao na meč sa Nišikorijem.

“Tokom opširnih analiza sa doktorom, otkrili smo da imam malu rupturu mišića kvadricepsa. Veliki deo mišića prekriven je otokom koji je dužine pet, širine tri i dubine jedan centimetar i da krvari”, rekao je Raonić.

On nije želeo da rizikuje pogoršanje povrede, jer bi ga ona verovatno odvojila sa terena do osam nedelja.

“Da sam izašao na teren, bilo bi to kao da hodam po žici. Mogao sam da igram iako nisam bio 100 odsto spreman, ali je postojao značajan rizik da izgubim šest do osam nedelja, ukoliko bi krenulo po zlu”, dodao je osmi teniser sveta.

Kanađin je istakao da bi se taj period produžio, pošto bi morao da se vrati u formu posle oporavka.

“Izgubiti šest do osam nedelja na rehabilitaciju znači izgubiti 12 nedelja za povratak u formu, i to je bio značajan faktor u donošenju odluke. U jednom trenutku nisam želeo da slušam i prihvatim, ali to je to. Verujem da sam zajedno sa svojim timom i ljudima iz ATP doneo najbolju odluku”, zaključio je Raonić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

0 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve