Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.11.2014.

18:00

Federer odustao, Novaku titula!

Najbolji teniser sveta Novak Đoković bez borbe je osvojio titulu na Završnom Mastersu u Londonu, pošto se Rodžer Federer povukao zbog povrede.

Izvor: ĐN

Autor: ĐN

Default images

Đoković i Federer trebalo je da se nađu na terenu od 19 časova, ali je Švajcarac bio primoran da odustane zbog problema sa povredom leđa.

Federer je na poslednji trening pred meč kasnio čak 45 minuta, a posle toga odlučio je da uopšte ne izlazi na teren pre finala. Tada je počelo da se sumnja na povredu, ali nikakva potvrda iz „O2 arene“ nije stigla.

Ipak, Rodžer se zvanično povukao pre početka meča, verovatno u želji da se oporavi za finale Dejvis kupa, koje se igra za pet dana. On je izašao na teren i publici se izvinio što je morao da odustane.

„Nisam spreman za meč, pokušao sam sve - antibiotike, pokušao da se zagrejem, ali ništa nije funkcionisalo. Ne mogu da se takmičim sa Novakom. Nadam se da razumete. Želeo sam da izađem pred vas i izvinim se što nisam u mogućnosti da nastupim. Izvinite još jednom“, rekao je Federer publici u Londonu.

Osvajač 17. Gren slem titula naveo je da je u pitanju povreda leđa.

„Povredio sam leđa u završnici jučerašnjeg meča sa Vavrinkom. Veoma sam razočaran i nadam se da ću uskoro biti bolje. Bila je ovo neverovatno teška odluka jer volim da igram u Londonu i Završni Mastersi su svakako bili vrhunac moje karijere. Nažalost, problem sa leđima mi ne dozvoljava da igram trenutno, nadam se da će teniski navijači i svi prisutni razumeti“, Objavio je Federer na 'Fejsbuku'.

Đoković je tako na nesvakidašnji način stigao do četvrtog trofeja na turniru osmorice najboljih, trećeg uzastopno.

.

Novak je sa tri uzastopne pobede ranije obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine.

Umesto finalnog meča trebalo bi da se igra egzibicija između Novaka Đokovića i Endija Marija, a posle toga će se na terenu naći dublovi Mari/Mekinro – Henman/Keš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

390 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve