Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.11.2014.

17:22

"Nešto nije u redu sa Marijem"

Bivši britanski teniser Tim Henman rekao je da bi njegov sunarodnik Endi Mari možda trebalo da preispita svoju odluku o angažovanju Ameli Morezmo za trenera.

Izvor: B92, Beta

Autor:B92, Beta

Default images

Mari je sredinom juna angažovao bivšu prvu teniserku sveta Ameli Morezmo za trenera, nakon što je u martu raskinuo saradnju sa Ivanom Lendlom.

On ove sezone nije ostvario očekivane rezultate, a u poslednjih pet nedelja osvojio je tri turnira i u poslednjem trenutku obezbedio plasman na Završni Masters u Londonu.

Mediji i navijači su ga pohvalili zbog velike borbe na nedavnim turnirima, posebno u dva finala protiv Španca Tomija Robreda, tokom kojih je spasio 10 meč lopti, ali Henman nije zadovoljan.

"Nisam video trening (Marija i Morezmo), ali mislim da on ne igra na pravi način. Imao je te 'fantastične mečeve' protiv Robreda. Španac je teniser koji je imao sjajnu karijeru i ispunio potencijal, ali je Endi u drugačijoj klasi", rekao je Henman.

Endi bi u tim mečevima trebalo da bude dominantan i da pobedi sa 6:3, 6:3. Tri sata i 20 minuta trajanja meča u dvorani? Nešto nije u redu. Mora da zastane i analizira svoj tim, način života i vidi da li to funkcioniše dobro. Na kraju, samo on može da odgovori na to pitanje", dodao je on.

Mari je sezonu završio ponižavajućim porazom od Rodžera Federera, 0:6, 1:6, na Mastersu u Londonu.

"U tom meču Mari nije imao igru. Kakav je bio plan? To je u stvari bio Federerov šou. Rodžer je igrao fantastično, ali Endi je trebalo da bude aktivan. Ono što je uzbudljivo kod Endija je to što nema udarca u tenisu koji on ne može da izvede. Ako ih već poseduje, zašto ih ne koristi", upitao je Henman.

"On mora da bude aktivniji i ofanzivniji, a ne da pušta protivnike da diktiraju ritam. Ima dobar dvoručni bekend kao (Novak) Đoković, ali ga ne koristi mnogo", dodao je Henman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

4 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve