Nova vest
Tenis

Nedelja, 16.11.2014.

11:22

Novak ili Rodžer, ko osvaja London?

Najbolji srpski teniser Novak Đoković i Švajcarac Rodžer Federer od 19 časova igraju finale završnog Mastersa sezone u Londonu.

Izvor: JT

Autor: JT

Default images

Đoković je u prvom polufinalu slavio protiv Keija Nišikorija iz Japana sa 6:1, 4:6, 6:0, dok je Federer bio bolji od sunarodnika Stana Vavrinke sa 4:6, 7:5, 7:6, i to pošto je spasao četiri meč lopte.

Finale u „O2 areni“ biće 37. međusobni duel trenutno dvojice najboljih tenisera sveta, a Federer vodi sa 19-17 u pobedama. Švajcarac je bio bolji prilikom njihovog prethodnog susreta, u polufinalu Mastersa u Šangaju, sa 6:4, 6:4, ali je Novak slavio u sigurno njihovom najvažnijem okršaju ove godine – u finalu Vimbldona sa 6:7, 6:4, 7:6, 5:7, 6:4.

Đoković će protiv Federera igrati za svoju četvrtu titulu na završnom turniru sezone, treću zaredom i ujedno treću u Londonu.

To je poslednji meč sezone. Ovo je jedan od najvećih turnira na svetu, naravno, pored Gren slemova. I to mi je već najveća moguća motivacija. Pokušaću da dam sve od sebe za titulu“, rekao je Đoković, „Bio sam u ovakvim situacijama mnogo puta u karijeri, znam šta treba da uradim da bih bio spreman za finale. Istina je da sam posle ovakve sezone iscrpljen, kao i većina igrača. Ali, kao što rekoh, to je poslednji meč u ovoj godini, tokom koje sam imao mnogo lepih životnih trenutaka, i naći ću potrebnu snagu, i psihičku i fizičku“.

S druge strane, švajcarski teniser će juriti sedmu titulu, treću otkad se turnir igra u prestonici Velike Britanije.

Nadam se da bih mogao da odigram malo bolje nego što sam protiv Stana jer sam zaista bio ugrožen. Bilo mi je zaista teško, pošto je on rano poveo, stalno sam jurio zaostatak. Ali, radujem se finalu, nadam se da će to biti dobar meč“, istakao je Federer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

89 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve