Nova vest
Tenis

Utorak, 11.11.2014.

09:40

Svet o Novaku: Žurio je na večeru

Svetski mediji impresionirani su igrom Novaka Đokovića na startu završnog Mastersa u Londonu.

Izvor: AK

Autor: AK

Default images

Đoković je za manje od sat vremena igre počisti sa terena O2 Arene u Londonu šampiona US Opena Marina Čilića.

Novak je Hrvatu prepustio samo dva gema i dobio ga i u 11. međusobnom duelu, te nastavio seriju nepobedivosti u O2 areni od 2011. godine.

"Đokoviću se žurilo na večeru", jedan je od naslova prestižnog BBC-ja koji piše: "Đoković je bio nervozan na prvom servisu u prvom setu pa se Čilić nadao da će to iskoristiti, ali nakon pola sata igre Đoković je sjajnim i preciznim udarcima grabio prema pobedi".

Novinar Telegrafa je "privilegovan" gledanjem Đokovića, dao zanimljivu opasku o Čilićevom servisu: "Ovaj meč je sigurno bio razočaranje za sve one koji su se nadali pravom duelu. Opet, imali smo tu privilegiju da gledamo dominaciju jednog tenisera koji je u zastrašujućoj formi. Možda je Čilić mislima na Karibima, njegov servis sigurno jeste".

Kao ključni faktor meča servis je istakao i Skaj Sports: "Čilić je zajedno s Goranom (Ivanišević) radio na svom servisu, ali Novak je i na to imao odgovor".

"Čilić će sigurno htjeti što prije zaboraviti svog debi na završnom Mastersu. Đoković očito ima recept za Čilića i njegova je taktika večeras dosegla vrhunac. Bila mu je ovo 11 pobjeda u isto toliko mečeva", zadivljen je i najposećeniji američki sportski sajt ESPN.

Novakom su se bavili i mediji sa kontinentalnog dela Evrope: "Goran Ivanišević mogao je samo bespomoćno da gleda u semafor. Ovo nije bila Čilićeva veče", piše španska Marka, a Ekip dodaje: "Čilić je očito bio impresioniran u svom prvom nastupu na završnom Mastersu, tako da je ovaj meč za Đokovića bio puka formalnost".

U drugoj rundi Novak će igrati sa Stenom Vavrinkom, a Čilić sa Tomašom Berdihom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve