Kuc, kuc. Ko je? Selektorka Španije

Nova selektorka Dejvis kup reprezentacije Španije Gala Leon poručila je kritičarima da se ne brinu i da će ona učiniti sve da njena zemlja ponovo bude najbolja.

JTIzvor: B92, Tanjug Španija
Podeli

Glavni kritičar odluke Španske teniske federacije da bivšu teniserku izaberu na mesto selektora muške reprezentacije Toni Nadal je, ironično, zapitao kako će ona moći da komunicira sa igračima u svlačionici, budući da su oni tu oskudno odeveni.

Pre svega, kucaću, pre nego što uđem u svlačionicu”, uzvratila je Leonova, takođe ironično, na konferenciji za novinare u Sevilji, “Poštujem sva mišljenja koja sam ovih dana čula o sebi, ali ih ne delim. Poznajem vrlo dobro muški tenis i znam španske igrače. Sada najviše želim da uspostavim pravu komunikaciju sa njima kako bismo stvorili najbolju moguću ekipu koja će vratiti titulu Španiji”.

Gala Leon izabrana je u nedelju za novog selektora Dejvis kup reprezentacije Španije, umesto Karlosa Moje koji je podneo ostavku, posle eliminacije Španije iz Svetske grupe.

Iako je njeno imenovanje izazvalo brojne reakcije, predsednik Kraljevskog teniskog saveza Španije Hose Luis Eskanjela je rekao da stoji iza te odluke.

Ja sam predsednik, a Gala Leon je moj selektor”, rekao je Eskanjela, “Reprezentacija u FED kupu imala je muške kapitene dugo godina, pa smo tu pet puta pobeđivali. Mislim da nijedna žena nema obavezu da se pravda. Ovo je dugotrajna debata i vreme je da se smiri”.

Tenis